Vi söker skolgångsbiträde fr o m den 1.11.2021 t.o.m. den 4.6.2022.

Som skolgångsbiträde arbetar du tillsammans med läraren och stöder eleverna i deras inlärning. För att lyckas i ditt jobb bör du behärska svenska språket på modersmålsnivå. Du bör vara samarbetsvillig och flexibel och tycka mycket om barn. Vi ser det som en stor fördel om du har erfarenhet av liknande arbete på språköskola och/eller har erfarenhet av språkbadsundervisning.

Svenska skolan i Lahtis fungerar som närskola för svenskspråkiga elever i Lahtis-regionen. Skolan med sina 140 elever följer Lahtis svenskspråkiga läroplan där språket och kulturen har en framträdande plats. Skolan samarbetar också aktivt med andra s.k. språköskolor i södra Finland via Språkönätverket r.f.. I den pedagogiska verksamheten drar skolan nytta av sin småskalighet, vilken möjliggör moderna åldersövergripande och temainriktade arbetssätt.

Svenska skolan/Svenska gården ligger i det idylliska trähusområdet i Anttilanmäki, ca 0,5 km från Matkakeskus dit alla bussar och tåg anländer. Vårt skolhus är ett 110 år gammalt stenhus som har totalrenoverats för moderna behov. I Svenska gården finns också Folkhälsans Svenska daghem och eftis. Här har också Luckan Lahtis sin hemvist. Svenska skolan är en enhetsskola med årskurserna 0-9. Förskolan är en naturlig del av vår skola. Skolans högre klasser åk. 7-9 verkar i Tiirismaa-skolans lokaler ca 1 km härifrån. I Svenska skolan finns också språkbadsklasser.

Som behörigt skolgångsbiträde bör du ha godkänd utbildning, dvs skolgångsbiträde, närvårdare med inriktning på barn och unga, ungdomsledare, specialledare för barn och ungdom och skolgångshandledarens specialutbildning.

Den som väljs till uppgiften bör kunna visa upp utdrag ur straffregistret 504/2002. Den som väljs till uppgiften kan ombes uppvisa intyg från drogtest. Det är 3 månaders prövotid för tjänsten.

Arbetsgivaren kan inte förse skolgångsbiträdet med arbete då skolan har lov. Under dessa tider har skolgångsbiträdet oavlönad ledighet.

Ansökan ska vara gjord i Kuntarekry senast den 22.10.2021 kl. 15.00.

Uppgiften lediganslås på nytt.

Lahtis stads grundskoleservice är en del av bildningsbranschen som förutom utbildningstjänsterna ansvarar för fostran-, idrotts och kulturtjänsterna. Bildningsbranschen strävar efter att vara en förnyande och positiv samarbetspartner där kunnande uppskattas. Grundskoleutbildning anordnas i 25 skolor med sammanlagt 10300 elever och 1100 lärare och skolgångsbiträden.

Läs mer

https://www.lahti.fi/kasvatus-ja-koulutus/perusopetus/koulut/lahden-ruotsinkielinen-koulu/
https://www.lahti.fi/kaupunki-ja-paatoksenteko/lahti-tyonantajana/

Mer om arbetsgivaren

Kontaktinformation

Rektor Gun-Britt Karlsson
Tel. 050 311 1640
gun-britt.karlsson@lahti.fi

Lär dig mer om oss

Svenska skolan i Lahtis

Lahtis är din stad - och din nya arbetsplats?

Tillsammans får vi göra ett meningsfullt och lagom utmanande arbete som vi själva har möjlighet att påverka. Vår sakkunniga personal uppskattar arbetsplatsens varaktighet, de mångsidiga arbetsuppgifterna samt de goda karriärsmöjligheterna som finns inom stadens egens organisation. Staden förhåller sig positiv till flexibilbla lösningar och distansarbete. Vi verkar också för god balans mellan arbete och fritid. Vi känner till de målen för vårt arbete och vi gläds tillsammans när vi lyckas.

Lahtis invånarantal uppgick nyligen till 120 000 och staden strävar efter ytterligare tillväxt som nybliven universitetsstad. Som ledande miljöstad i Finland erbjuder Lahtis en internationellt sett intressant verksamhetsmiljö med lösningar till framtidens utmaningar.

Stadslivet i Lahtis är aktivt, vardagen fungerande och mångsidig och bostadområdena trivsamma. Invånarna uppskattar stadens hemtrevnad och de goda kommunikationsmöjligheterna, turisterna den naturnära stadsbilden och det livliga evenemangsutbudet.

Välkommen att tillsammans med Lahtis stads 3600 andra proffs skapa en fungerande vardag för våra invånare!


Adress: Leantie 2, 15100 Lahti
Lahden kaupunki - Responsible employer

Rekommenderade jobb