test
Skolpsykolog (100%) till 2 skolor - Korsholms kommun

Fortgående rekrytering
Ditt arbetsområde är finska förskole- och grundskoleområdet. Det finns ca 600 finskspråkiga elever vid två finska grundskolor inklusive förskolor i kommunen. Vi som arbetar med barn och unga i kommunen strävar till att implementera lågaffektivt bemötande i vår verksamhet. Att främja elevers lärande, hälsa och välmående är något vi värdesätter högt.
Bildningsavdelningen anställer en skolpsykolog i tjänsteförhållande som gäller tillsvidare. Anställningen börjar enligt överenskommelse

Din profil
I ditt jobb möter du många utmaningar och därför är flexibilitet och stresstålighet något som vi anses behövs. Du kan planera och prioritera ditt arbete självständigt. Du har kollegor med erfarenhet av branschen och därför är det viktigt att du även kan fråga om hjälp och råd då det behövs. Du är inte heller rädd för förändringar och kommer gärna med utvecklingsförslag till teamet.

Arbetsbild
I ditt arbete ingår förebyggande och främjande elevhälsoarbete, kognitiva utredningar, konsultation, och handledning. Du samverkar med kommunens andra psykologer inom hälsovården och familjerådgivningen.

Du samverkar även med skolhälsovården, myndigheter och andra instanser för att trygga elevers välmående och framtid. Du ingår i ett team bestående av skolkuratorer, skolpsykologer och skolcoacher. Du kommer till ett team som expanderat under de senaste åren. Samarbete med kollegor är AO. Tillsammans med övriga (3) skolpsykologer har ni tillgång till en egen enhet med arbetsrum. Du har även tillgång till arbetsrum ute på skolorna.

Som skolpsykolog erbjuder du stödsamtal till elever, du handleder deras föräldrar och skolans personal. En del av din arbetstid går åt till att göra kognitiva bedömningar på elever för att kunna ta reda på hur skolan på bästa sätt ska kunna stödja och optimeras deras inlärning.

Genom teamarbete grundat på engagemangs, gemenskap och nytänkande ger vi eleverna möjlighet att bli självständiga, trygga och ansvarstagande och självständiga individer som kan hantera vardagen och framtiden.

Eftersom du kommer att jobba på flera skolor är tillgång till bil viktigt.

Behörighetsvillkoren för tjänsten är behörighet som legitimerad psykolog.
Språkkraven är god förmåga att förstå, tala och skriva finska och nöjaktig förmåga att förstå, tala och skriva svenska. Prövotiden är sex månader. Lön enligt AKTA.

Den som väljs till tjänsten ska före anställningens börjar visa upp ett godtagbart hälsointyg och ett straffregisterutdrag enligt lag 504/2002.

Eftersom de två föregående rekryteringsannonserna inte lett till en anställning av en skolpsykolog till den finska grundläggande utbildningen, så tillämpas denna gång ett annorlunda rekryteringsförfarande.

Mer om arbetsgivaren

Kontaktinformation

Närmare upplysningar om t.ex. lön och arbetsbeskrivning ges av bildningsdirektör Denice Vesterback, 050 5994673 och ansvarig kurator Anna Sjölund, 044 727 1392, fornamn.efternamn@korsholm.fi.

Lär dig mer om oss

Korsholms kommun, Bildningsavdelningen

Korsholms kommun är en tvåspråkig landsbygds- och skärgårdskommun i Vasaregionen med 19 400 invånare. Vårt strategiska mål är att vara växande och viljestark. I Korsholm är invånarna i centrum. Vår välfärd bygger på delaktiga och engagerade Korsholmare. Korsholms kommun erbjuder service av hög kvalitet, mångsidiga och unika boendemiljöer, ett rikt socialt kapital, välmående företag och en sund ekonomi. I Korsholm är det nära överallt: till naturen, till servicen, till arbetsplatsen och ut i världen. Korsholms kommun har ca 1600 anställda inom olika sektorer. Välkommen med din ansökan till oss!


Adress: Centrumvägen 4, 65610 Mustasaari

Rekommenderade jobb