Sosiaaliohjaaja

Haemme sosiaaliohjaajaa vakinaiseen virkaan Kajaanin aikuissosiaalityöhön palvelutarpeen arviointitiimiin.

Kehitämme Kainuun soten aikuissosiaalityössä palveluita sujuvampaan suuntaan, jotta asiakkaat saisivat tarvitsemansa avun oikea-aikaisesti. Moniammatillinen palvelutarpeen arviointitiimi on kehitetty tämän vuoksi. Tiimi ollut toiminnassa marraskuusta 2019 alkaen ja siihen kuuluu yksi sosiaalityöntekijä ja kaksi sosiaaliohjaajaa. Nyt toiminta halutaan vakiinnuttaa pysyväksi malliksi.

Sosiaaliohjaajan tehtäviin kuuluu erilaisissa elämäntilanteissa olevien asiakkaiden palvelutarpeen arviointi, neuvonta, ohjaus sekä psykososiaalinen tuki. Asiakkuudet palvelutarpeen arviointitiimissä ovat lyhytaikaisia, ja mikäli asiakkaalla on tarve pidempikestoiseen tukeen, siirtyy hänen asiakkuutensa omatyöntekijälle aikuissosiaalityön muutostyön tiimiin.

Sosiaaliohjaaja antaa ohjausta ja neuvontaa sekä tekee tarpeen mukaisia päätöksiä palvelutarpeen arvioinnin ja elämäntilanteen kartoittamisen aikana. Tehtäviin kuuluu myös kotikäynnit ja tapaamiset asiakkaan kannalta järkevässä paikassa. Tehtäviin kuuluu päätösten tekeminen koskien mm. täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea, kuntouttavaa työtoimintaa ja sosiaalista kuntoutusta.

Kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain (817/2015) 8 §:n mukainen sosiaaliohjaajan pätevyys (sosionomi AMK).

Virkaan valittavalta edellytetään hyviä asiakkaan kohtaamistaitoja ja vuorovaikutustaitoja sekä valmiuksia työskennellä moniammatillisessa tiimissä ja verkostoissa. Työssä vaaditaan kykyä itsenäiseen päätöksentekoon ja valmiuksia työskennellä myös yksin asiakkaiden kanssa.

Arvostamme kokemusta vaikeissa elämäntilanteissa olevien ihmisten kanssa toimimisesta, joustavaa työotetta, oma-aloitteisuutta ja kykyä kehittää toimintaa asiakkaiden hyväksi.

Työ edellyttää liikkumista asiakkaan kotiin sekä toimimista myös muiden toimintaympäristöjen ja moniammatillisten verkostojen kanssa, joten ajokortti on välttämätön.

Tehtäväkohtainen palkka on Kainuun soten vahvistaman tehtävän vaativuuden arvioinnin mukainen. Työ alkaa 1.11.2020 tai sopimuksen mukaan, koeaika 6 kk.

Vastaanotamme hakemukset pääsääntöisesti Kuntarekryssä.

Postitse lähetettävä hakemus osoitetaan johtava sosiaalityöntekijä Veera Rinteelle ja lähetetään osoitteella:
Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä, kirjaamo
PL 400
87070 KAINUU
Kuoreen merkintä: "sosiaaliohjaaja 001354"
Hakemuksen tulee olla perillä hakuajan päättymiseen mennessä.

Valitun on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus (T-todistus) terveydentilastaan ennen tehtävän vastaanottamista.

Lisätietoja

http://sote.kainuu.fi

Tutustu työnantajaan
  • Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä, Perhepalvelut, Sosiaalityö Kajaani
  • TyöpaikkaVakinainenKokoaikatyö
  • KAI-03-200-20
  • 1.11.2020 tai sopimuksen mukaan
  • Kainuun soten tva:n mukainen
  • 14.9.2020 - 28.9.2020 15:00
  • SosiaalityöSosiaalialaKajaaniKainuu

Lisätietoja antaa johtava sosiaalityöntekijä Veera Rinne, veera.rinne@kainuu.fi, p. 044 716 7036 ja vastuualuepäällikkö Päivi Ahola-Anttonen, paivi.ahola-anttonen@kainuu.fi, p. 044 710 1792

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä, Perhepalvelut, Sosiaalityö Kajaani
Osoite: Välikatu 21 B, 87100 Kajaani

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Kainuun sote) on arvostettu edelläkävijä sote-palvelujen kehittämisessä. Kainuun sote tuottaa seitsemän kunnan kaikki sosiaali- ja terveyspalvelut lasten päivähoitoa lukuun ottamatta, lisäksi yksi kunta on kuntayhtymässä osajäsenenä. Kainuun sote tuottaa alueelleen myös henkilöstö-, talous- ja tietohallinnon palveluja. Kainuun sote työllistää noin 3 700 henkilöä.

Kainuun sote on savuton työpaikka. Työntekijät testataan huumausaineiden varalta.