Specialbiblioteksfunktionär - Sipoon kunta

Specialbiblioteksfunktionär - Sipoon kunta

Sibbo kommunbibliotek är ett dynamiskt bibliotek i en växande kommun. Vi har två bibliotek: Sibbo huvudbibliotek i Nickby och Söderkulla bibliotek. Tillsammans med bibliotek i 12 övriga nyländska kommuner bildar vi det nya biblioteksnätverket Helle-biblioteken. Barn och unga står för hälften av Sibbo kommunbiblioteks utlåning, och biblioteket satsar starkt på verksamhet för den här målgruppen.

Vi söker nu en SPECIALBIBLIOTEKSFUNKTIONÄR fr.o.m. 3.6.2019, eller enligt överenskommelse

Vi söker dig som vill vara med och utveckla vårt barnbiblioteksarbete och ansvara för den svenska delen med medarbetare. Till arbetsuppgifterna hör att samarbeta med daghem och skolor och ta emot klasser och grupper för mediefostrande aktiviteter, bokprat, sagostunder med mera. Vi ser också gärna att du leder öppna grupper i babypoesi eller annan ordkonst samt tillsammans med vår producent planerar evenemangsverksamhet för barn och unga.

I arbetet ingår dessutom kundbetjäning, val av material och övriga uppgifter på biblioteket. Vi jobbar med dags- och kvällsturer och vårt huvudbibliotek har öppet också på lördagar. Vi hoppas att du är intresserad av digitala tjänster och att du är bra på att kommunicera, även på nätet.

I Sibbo cirkulerar bokbussen från Borgå. Dina uppgifter omfattar utveckling av en biblioteksservice och kundservice i en bokbuss. Nyckelbibliotekskunder inkluderar svensktalande daghem och skolor.

Behörighetskraven är minst lämplig yrkesinriktad grundläggande examen. Biblioteksstudier och arbetslivserfarenhet anses vara en fördel. Vi förutsätter att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i båda inhemska språken. Övriga språkkunskaper räknas som merit.

Villkor för arbetsförhållanden bestäms enligt det kommunala tjänste- och arbetskollektivavtalet (AKTA) och prövotiden är sex månader. Den som väljs ska visa upp ett godtagbart utlåtande över sitt hälsotillstånd innan prövotiden går ut.

Ansökningarna ska lämnas in senast 24.5.2019 kl. 16.00 via länken nedan eller på adressen www.sibbo.fi/rekry. Intervjuer arrangeras vecka 21.

Läs mer

http://www.sibbo.fi

Mera information ger servicechef för bibliotekstjänster Lea Kuusirati lea.kuusirati@sibbo.fi, tfn 050-4433 635 eller kultur- och fritidschef Anne Laitinen, anne.laitinen@sibbo.fi, tfn 050-54856 82.

Bildningsavdelningen, Kultur- och Fritidstjänster
Adress: Stora Byvägen 18, 04130 Sipoo

I Sibbo finns det ypperliga möjligheter till arbete och boende. Det starkt växande Sibbo erbjuder sin personal en intressant och mångsidig arbetsmiljö. Vi satsar på fungerande arbetsmetoder, högklassiga tjänster samt på att engagera och öka välbefinnandet för såväl kommuninvånarna som hela personalen. Kommunen har cirka 1 200 personer i sin tjänst. Kom och jobba med oss!

Mer om arbetsgivaren