Vi söker en vikarie Fr o m den 9.8.2021 t.o.m. den 17.12.2020 för vår TIMLÄRARE I HUVUDSYSSLA (hi/sh/mo) i åk. 7-9 som ska vara studieledig i höst. Som lärare på högstadiet är du en viktig del av den lilla språköskolans kollegium men jobbar i en stor finskspråkig högstadieskolas lokaler. De svenska högstadieklasserna delar utrymme med Tiirismaan koulu.

Din uppgift kommer att vara att undervisa hi/sh/mo och kanske något ytterligare ämne till våra högstadiegrupper som består av cirka tio elever/årskurs. Du fungerar också som klassföreståendare för en av grupperna.

För att lyckas med uppdraget bör du vara flexibel och samarbetsvillig och din svenska bör vara på modersmålsnivå. Vi ser det som en stor fördel om du har erfarenhet av liknande arbete på språköskola och/eller har erfarenhet av språkbadsundervisning.

Svenska skolan i Lahtis fungerar som närskola för svenskspråkiga elever i Lahtis-regionen. Skolan med sin 120 elever följer Lahtis svenskspråkiga läroplan där språket och kulturen har en framträdande plats. Skolan samarbetar också aktivt med andra s.k. språköskolor i södra Finland via Språkönätverket r.f.. I den pedagogiska verksamheten drar skolan nytta av sin småskalighet, vilken möjliggör moderna åldersövergripande och temainriktade arbetssätt. IKT är en naturlig del av verksamheten.

Svenska skolan/Svenska gården ligger i det idylliska trähusområdet i Anttilanmäki, ca 0,5 km från Matkakeskus dit alla bussar och tåg anländer. Vårt hus är ett 110 år gammalt stenhus som har totalrenoverats för moderna behov. I Svenska gården finns också Folkhälsans Svenska daghem och eftis. Här har också Luckan Lahtis sin hemvist. Svenska skolan är en enhetsskola med årskurserna 0-9. Skolans högre klasser åk. 7-9 verkar i Tiirismaa-skolans lokaler ca 1 km härifrån. I Svenska skolan finns också två språkbadsklasser (nybörjarundervisning).

Om vikariatet inte besätts med behörig personal kan det besättas av sökande utan formell behörighet. Anteckna din behörighet i ansökan och bifoga betygskopior mm som bilaga till denna elektroniska ansökan. I samband med den eventuella arbetsintervjun bör originalen till betygen mm visas upp. Den som väljs till tjänsten bör kunna visa upp utdrag ur straffregistret 504/2002 innan tjänsten tas emot. Den som väljs till uppgiften kan ombes uppvisa intyg från drogtest. Det är 2 månaders prövotid för tjänsten.

Ansökan till tjänsten ska skickas in via Kuntarekry.fi senast den 15.4.2021 kl. 15.00.

Lahtis stads grundskoleservice är en del av bildningsbranschen som förutom utbildningstjänsterna ansvarar för fostran-, idrotts och kulturtjänsterna. Bildningsbranschen strävar efter att vara en förnyande och positiv samarbetspartner där kunnande uppskattas. Grundskoleutbildning anordnas i 25 skolor med sammanlagt 10300 elever och 1100 lärare och skolgångsbiträden.

Läs mer

https://www.lahti.fi/kasvatus-ja-koulutus/perusopetus/koulut/lahden-ruotsinkielinen-koulu/
https://www.lahti.fi/kaupunki-ja-paatoksenteko/lahti-tyonantajana/

Mer om arbetsgivaren

Rektor Karin Ihalainen
karin.ihalainen@lahti.fi, 050-3111640

Lahtis stad, Svenska skolan i Lahtis
Adress: Leantie 2A, 15100 Lahti

Lahtis är din stad - och din nya arbetsplats?

Tillsammans får vi göra ett meningsfullt och lagom utmanande arbete som vi själva har möjlighet att påverka. Vår sakkunniga personal uppskattar arbetsplatsens varaktighet, de mångsidiga arbetsuppgifterna samt de goda karriärsmöjligheterna som finns inom stadens egens organisation. Staden förhåller sig positiv till flexibilbla lösningar och distansarbete. Vi verkar också för god balans mellan arbete och fritid. Vi känner till de målen för vårt arbete och vi gläds tillsammans när vi lyckas.

Lahtis invånarantal uppgick nyligen till 120 000 och staden strävar efter ytterligare tillväxt som nybliven universitetsstad. Som ledande miljöstad i Finland erbjuder Lahtis en internationellt sett intressant verksamhetsmiljö med lösningar till framtidens utmaningar.

Stadslivet i Lahtis är aktivt, vardagen fungerande och mångsidig och bostadområdena trivsamma. Invånarna uppskattar stadens hemtrevnad och de goda kommunikationsmöjligheterna, turisterna den naturnära stadsbilden och det livliga evenemangsutbudet.

Välkommen att tillsammans med Lahtis stads 3600 andra proffs skapa en fungerande vardag för våra invånare!

Suggested jobs