Vi söker en TIMLÄRARE I HUVUDSYSSLA för klassläraruppgifter dvs. 1.11.2021 - 31.7.2022 i ett positivt och engagerat lärarteam på vår lilla språköskola i Lahtis.

Vi söker dig som brinner för svensk undervisning, har färdigheter i svenska på modersmålsnivå och är flexibl och samarbetsvillig. Vi ser det som en stor fördel om du har erfarenhet av liknande arbete på språköskola och/eller har erfarenhet av språkbadsundervisning.

Svenska skolan i Lahtis fungerar som närskola för svenskspråkiga elever i Lahtis-regionen. Skolan med sina knappa 140 elever, följer Lahtis svenskspråkiga läroplan där språket och kulturen har en framträdande plats. Skolan samarbetar också aktivt med andra s.k. språköskolor i södra Finland via Språkönätverket r.f. I den pedagogiska verksamheten drar skolan nytta av sin småskalighet, vilken möjliggör moderna åldersövergripande och temainriktade arbetssätt.

Svenska skolan/Svenska gården ligger i det idylliska trähusområdet i Anttilanmäki, ca 0,5 km från Matkakeskus dit alla bussar och tåg anländer. Vårt hus är ett 110 år gammalt stenhus som har totalrenoverats för moderna behov. I Svenska gården finns också Folkhälsans Svenska daghem och eftis. Här har också Luckan-Lahtis sin hemvist. Svenska skolan är en enhetsskola med årskurserna 0 - 9. Skolans högre klasser åk. 7 - 9 verkar i Tiirismaa-skolans lokaler ca 1 km härifrån. Svenska skolan har också inlett undervisningen i språkbad.

Till fasta tjänster anställs endast behöriga lärare i enlighet med författningen 986/98. Denna visstidstjänst för läsåret 2021-2022 kan dock besättas av sökanden utan formell behörighet. Den som väljs till tjänsten bör kunna visa upp utdrag ur straffregistret 504/2002 samt godkänt läkarintyg innan tjänsten tas emot. Den som väljs till uppgiften kan ombes uppvisa intyg från drogtest. Det är 4 månaders prövotid för tjänsten.

Ansökan till tjänsten ska skickas in via Kuntarekry.fi senast den 22.10.2021 kl. 15.00.

Tjänsten lediganslås på nytt.

Lahtis stads grundskoleservice är en del av bildningsbranschen som förutom utbildningstjänsterna ansvarar för fostran-, idrotts och kulturtjänsterna. Bildningsbranschen strävar efter att vara en förnyande och positiv samarbetspartner där kunnande uppskattas. Grundskoleutbildning anordnas i 25 skolor med sammanlagt 10300 elever och 1100 lärare och skolgångsbiträden.

Lisätietoja

https://www.lahti.fi/kasvatus-ja-koulutus/perusopetus/koulut/lahden-ruotsinkielinen-koulu/
https://www.lahti.fi/kaupunki-ja-paatoksenteko/lahti-tyonantajana/

Tutustu työnantajaan
  • Svenska skolan i Lahtis
  • Työpaikka
  • 389805
  • Enligt överenskommelse
  • Enligt UKTA
  • 14.10.2021 - 22.10.2021 15:00
  • Päijät-Häme

Yhteystietomme

Rektor Gun-Britt Karlsson
Tel. 050 311 1640
gun-britt.karlsson@lahti.fi

Lisätietoja

Svenska skolan i Lahtis

Lahtis är din stad - och din nya arbetsplats?

Tillsammans får vi göra ett meningsfullt och lagom utmanande arbete som vi själva har möjlighet att påverka. Vår sakkunniga personal uppskattar arbetsplatsens varaktighet, de mångsidiga arbetsuppgifterna samt de goda karriärsmöjligheterna som finns inom stadens egens organisation. Staden förhåller sig positiv till flexibilbla lösningar och distansarbete. Vi verkar också för god balans mellan arbete och fritid. Vi känner till de målen för vårt arbete och vi gläds tillsammans när vi lyckas.

Lahtis invånarantal uppgick nyligen till 120 000 och staden strävar efter ytterligare tillväxt som nybliven universitetsstad. Som ledande miljöstad i Finland erbjuder Lahtis en internationellt sett intressant verksamhetsmiljö med lösningar till framtidens utmaningar.

Stadslivet i Lahtis är aktivt, vardagen fungerande och mångsidig och bostadområdena trivsamma. Invånarna uppskattar stadens hemtrevnad och de goda kommunikationsmöjligheterna, turisterna den naturnära stadsbilden och det livliga evenemangsutbudet.

Välkommen att tillsammans med Lahtis stads 3600 andra proffs skapa en fungerande vardag för våra invånare!


Osoite: Leantie 2, 15100 Lahti
Lahden kaupunki - Responsible employer

Rekommenderade jobb