Tutkija, Museo- ja tiedekeskus Luuppi

Oulun kaupungin museo- ja tiedekeskus Luupissa on haettavana TUTKIJAN vakituinen tehtävä.

Museo- ja tiedekeskus Luuppi toimii taiteen ja visuaalisen kulttuuriperinnön asiantuntijana sekä kehittää ja edistää toimialansa yhteistyötä sekä taiteen ja visuaalisen kulttuuriperinnön tallentamista ja digitaalista saatavuutta Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella. Tutkija tulee työskentelemään osana laaja-alaista asiantuntijajoukkoa Museon- ja tiedekeskus Luupin kulttuuriympäristötiimissä ja kehittää toimintaa yhteystöissä taidemuseon henkilökunnan kanssa.

Museo- ja tiedekeskus Luuppi palvelee ja neuvoo Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueiden kuntia ja kaupunkeja, paikallisia museoita, yhteisöjä sekä yksityishenkilöitä kaikissa kuvataiteeseen liittyvissä asioissa.

Keskeisiä työtehtäviä ovat kiertonäyttelyiden kokoaminen, kuntien taidekokoelmatietojen hallinta, taiteilijahaastattelut sekä alueen kuvataiteen dokumentointi. Säännölliset kuntavierailut ajankohtaisissa kuvataideasioissa kuuluvat ohjelmaan, joihin voi sisältyä myös kuntakokoelmien arviointeja, ohjeita julkisen taiteen hankintaan sekä lausuntoja hakemuksiin. Lisäksi tehtäviin kuuluu kokoelmapoliittisen yhteistyön kehittäminen alueen muiden taidemuseoiden ja taidekasvatustyö maakunnissa.

Tutkija tarjoaa asiantuntija-apua myös paikallisten museoiden perustehtävissä, kuten kokoelmien hallinnassa sekä vaihtuvien että perusnäyttelyiden suunnittelussa ja uudistamisissa. Alueen taideoppilaitokset ovat pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita.

Kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Lisäksi edellytämme aikaisempaa työkokemusta museoalalta tai näyttelytuotannosta. Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää hyviä vuorovaikutustaitoja sekä kykyä toimia verkostoissa ja koordinoida toimintaa. Tehtävässä edellytetään myös voimassa olevaa ajokorttia.

Oulun kaupunki käyttää vakinaisissa tehtävissä kuuden (6) kuukauden koeaikaa.

Tehtävää haetaan ensisijaisesti sähköisellä hakulomakkeella. Mikäli hakemusta ei ole mahdollista jättää sähköisesti, toimitetaan hakemus osoitteeseen Oulun kaupungin kirjaamo, PL 71, 90015 Oulun kaupunki, käyntiosoite Kansankatu 55 A. Hakemuksessa on mainittava tehtäväkohtainen diaarinumero OUKA/11970/2020. Hakemukset on toimitettava 30.11.2020 klo 15.00 mennessä.

Lisätietoja

https://www.ouka.fi/oulu/luuppi/

Tutustu työnantajaan

Lisätietoja tehtävästä antaa kulttuuriperintötyön johtaja Pasi Kovalainen, p. 044 703 7151 tai sähköpostitse etunim.sukunimi@ouka.fi.

Oulun kaupunki, Sivistys- ja kulttuuripalvelut, Kulttuuripalvelut, Museo ja tiedekeskus
Osoite: Oulu, 90015 Oulun kaupunki

Valovoimainen Oulu – rohkea, reilu, vastuullinen. Oulu on Skandinavian pohjoinen pääkaupunki, jossa yhdistyvät luova ilmapiiri ja huipputeknologia, yrittäjyys ja taitavat tekijät, modernin merikaupungin omaperäinen kulttuuri ja elävä maaseutu. Oulussa on kunnioitettava koulutustarjonta ja Euroopan nuorin väestö sekä kykyä yhdessä rohkeasti rakentaa osaamisesta kansainvälisiä menestystarinoita. Kaikki tämä sopivan suuressa ja hyvinvoivassa kaupungissa, joka tarjoaa erinomaiset eväät onnelliseen elämään. Oulun kaupunki on noin 11 000 henkilön työpaikka.