Työterveyshoitaja

Haemme osaavaa työterveyshoitajaa Oulunkaaren Työterveyshuolto Oy:n Pudasjärven yksikköön.
Työ vaatii itsenäistä osaamista ja asiakokonaisuuksien hallintaa. Arvostamme vahvoja vuorovaikutustaitoja, tiimityöosaamista, oma-aloitteisuutta sekä kehittävää työotetta. Lisäksi eduksi katsotaan kokemus työterveyshuollosta sekä tehtävänkuvaa tukevat lisä- ja täydennyskoulutukset.
Kelpoisuusvaatimuksena on terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain 559/94 mukainen laillistus, sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto tai terveydenhuoltoalan aikaisempi opistoasteinen tutkinto. Eduksesi katsotaan, mikäli sinulla on työterveyshoitajan pätevyyskoulutus.
Tarjoamme sinulle haastavan ja monipuolisen työn eri alojen asiakasyritysten työterveyshoitajana. Meillä saat nauttia osaavasta ja kannustavasta työyhteisöstä sekä mukavista työkavereista. Tarjoamme sinulle moniammatillisen työyhteisön ja hyvän perehdytyksen.
Opinto- ja työtodistukset tarkistetaan ennen työsuhteen alkua. Koeaika on 4 kuukautta. Valitun on esitettävä ennen tehtävän vastaanottamista hyväksyttävä todistus terveydentilastaan.
Ota rohkeasti yhteyttä ja kerromme tehtävänkuvasta tarkemmin!

Lisätietoja

https://www.oulunkaari.com/terveyspalvelut/tyoterveyshuolto/
Olemme myös facebookissa

Tutustu työnantajaan

Johanna Karppinen, 0400 855983,johanna.karppinen@oulunkaari.com

Oulunkaaren kuntayhtymä, Oulunkaaren terveyspalvelut, Oulunkaaren työterveyspalvelut
Osoite: Juhontie 8, 93100 Pudasjärvi

Oulunkaaren Työterveys Oy Oulunkaaren kuntayhtymän työterveyspalvelut muuttuivat osakeyhtiöksi 1.1.2020 lähtien. Yhtiö tuottaa työterveyspalveluja sekä Oulunkaaren kuntayhtymälle ja jäsenkunnille, että alueen muille työnantajille. Työterveyshuollon asiakkaita on noin 500 yritystä ja noin 5000 työntekijää. Yhtiön pääasiallinen tarkoitus on tuottaa työterveyshuollon palveluja kohtuullisin kustannuksin siten että toiminta edistää alueen kuntien ja yritysten elinvoimaa ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Lisäksi tavoitteena on kehittää pitkäaikaista kumppanuussuhdetta yrityksiin, jolloin työterveyshuoltokin on sitoutunut ja riittävän lähellä sekä työntekijöitä että esimiehiä. Tavoitteena on edelleen kehittyä tekemään vaikuttavaa ja eettisesti kestävää työterveyshuoltoa, jossa vaikuttavuus ja työkykyhyöty tulevat esille, kun työterveyshuolto on osa asiakasyrityksen omia toimintatapoja ja yhteistyö tiivistä ja jatkuvaa. Yhteistyön merkitys työterveyshuollon, työntekijöiden ja esimiesten/työnantajien välillä korostuu jatkuvasti samoin toimintojen suunnitelmallisuus ja vaikuttavuuden arviointi.