Vuorotteleva konserttimestari

Sinfonia Lahti etsii vakituiseen tehtävään vuorottelevaa konserttimestaria 17.8.2020 alkaen. Palkka on henkilökohtaisine- ja tallennelisineen 3464-3741 €/kk.

Vuorotteleva konserttimestari vastaa yhdessä konserttimestarin kanssa jousiston yhteissoitosta harjoittamalla, valvomalla ja kehittämällä sitä, ylläpitää orkesterikirjallisuuden edellyttämää solistista valmiuttaan sekä antaa ohjeita I-viuluryhmän avustajien ja sijaisten hankkimisessa. Kun konserttimestari ei ole paikalla, vuorotteleva konserttimestari esittää orkesteriteosten sooloviuluosuudet, auttaa tarvittaessa kapellimestareita taiteellisissa asioissa, ja huolehtii orkesterin virityksestä hyvissä ajoin ennen harjoitusten ja esitysten alkua. Tehtävään valittaessa arvostamme kokemusta vastaavanlaisista tehtävistä ja hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja.

Koesoittotehtävät

Valitse toinen seuraavista Mozartin viulukonsertoista:
- nro 4 KV218 D-duuri; 1. ja 2. osa kadensseineen tai
- nro 5 KV219 A-duuri; 1. ja 2. osa kadensseineen

Romanttinen konsertto: kokonaan (vapaavalintainen)

Toisen koesoittopäivän orkesteritehtävät:
- Nikolai Rimsky-Korsakov: Scheherazade op. 35
- Johannes Brahms: Sinfonia nro. 1 op. 68, 2. osa
- Richard Strauss: Don Juan op.20
- Dmitri Shostakovits: Sinfonia nro. 9 op.70, 1. osa
- Jean Sibelius: Rakastava -sarja, 3. osa "Good evening"
- W.A. Mozart: Sinfonia nro. 40 KV550, 1. osa
- Sebastian Fagerlund: Drifts, T. 131-221
- Johann Sebastian Bach: Matteus-passio "Erbarme Dich"

Orkesteritehtävät ovat ladattavissa www.sinfonialahti.fi - Orkesteri - Avoimet työpaikat

Koesoitto 6.-7.3.2020
- Orkesteri valitsee koesoittoon osallistuvat hakemusten perusteella.
- Kutsut koesoittoon lähetetään torstain 13.2.2020 aikana.
- Orkesteri saattaa kutsua ehdokkaita suoraan toiselle koesoittokierrokselle

Koesoitto järjestetään seuraavasti:
- Lahden musiikkiopiston Kalevi Aho -salissa (Hämeenkatu 4, Lahti) perjantaina 6.3.2020 klo 11 alkaen
- Ne jotka pääsevät jatkoon, soittavat orkesterin kanssa konserttimestarina lauantaina 7.3.2020 Lahden Sibeliustalon pääsalissa (Ankkurikatu 7, Lahti) klo 11 alkaen

Hakemukset viimeistään keskiviikkona 12.2.2020 ensisijaisesti kuntarekry.fi-järjestelmän kautta (työavain 263638), toissijaisesti sähköpostitse audition@lahti.fi.

Hakemuksessa tulee olla
- täydelliset yhteystietosi (kotiosoite, sähköpostiosoite sekä matkapuhelinnumero)
- lyhytmuotoinen CV:si
- mitä teoksia aiot soittaa koesoitossa (Mozart ja romanttinen konsertto)
- maininta, halutko käyttää orkesterin palkkaamaa säestäjää

Koesoiton hyväksytysti suorittaneille voidaan järjestää haastattelu koesoiton yhteydessä. Mikäli nykyinen orkesterin jäsen valitaan avoinna olevaan tehtävään, voidaan näin vapautuva tehtävä täyttää tämän koesoiton perusteella. Tehtävässä noudatetaan kunnallista kuukausipalkkaisten muusikkojen työehtosopimusta. Valitun on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan ennen työsopimuksen allekirjoittamista. Tehtävässä on kuuden (6) kuukauden koeaika.

Sinfonia Lahti - Lahden kaupunginorkesteri on ennakkoluuloton edelläkävijä, joka tarjoaa yleisölleen monipuolisia konsertteja. Konserttitoiminnan ohella orkesterin merkittäviä toimintamuotoja ovat kiertuetoiminta, levytykset ja yleisökasvatus. Sinfonia Lahden koti on upeasta akustiikastaan tunnettu Sibeliustalo ja ylikapellimestarimme on Dima Slobodeniouk. Etsimme joukkoomme ryhmätyötaitoista ja vahvaa osaajaa.

Lisätietoja

https://www.sinfonialahti.fi/
https://www.sinfonialahti.fi/orkesteri/avoimet-tyopaikat/

Tutustu työnantajaan

Apulaisintendentti Maija Kylkilahti, audition@lahti.fi

Lahden kaupunki, Sinfonia Lahti
Osoite: Ankkurikatu 7, 15140 Lahti

Lahti on sinun kaupunkisi – ja uusi työpaikkasi?

Henkilöstömme mukaan meillä saa tehdä merkityksellistä, sopivasti haastavaa työtä, johon voi itse vaikuttaa. Asiantuntijamme arvostavat myös työpaikan varmuutta, monipuolisia työtehtäviä sekä hyviä mahdollisuuksia kehittyä ja edetä uralla kaupungin sisällä. Meillä suhtaudutaan positiivisesti työelämän joustoihin, etätyöhön sekä työn ja perheen tasapainossa pitämiseen. Tunnemme työmme tavoitteet ja koemme onnistumisen iloa yhdessä.

Lahti ylitti juuri 120 000 asukkaan rajan ja hakee vahvaa kasvua uutena yliopistokaupunkina. Lahti on Euroopan ympäristöpääkaupunki vuonna 2021 ja tarjoaa kansainvälisesti kiinnostavan toimintaympäristön ja ratkaisuja tulevaisuuden haasteisiin. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, arki sujuvaa ja monipuolinen asuinympäristö on viihtyisä. Asukkaat arvostavat kaupungin kotoisuutta ja liikkumisen helppoutta ja matkailijat ihastuvat luonnonläheiseen kaupunkikuvaan ja tapahtumatarjontaan.

Tervetuloa Lahden kaupungille 3400 ammattilaisen joukkoon huolehtimaan kaupunkilaisten sujuvasta arjesta!