Yhteisöntaiteilija - Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymä

Yhteisöntaiteilija

Taiteilija, oletko tasavertaisen osallistumisen mahdollistaja? Kuinka tekisit sen taiteen keinoin?

Haemme kolmea YHTEISÖNTAITEILIJAA määräaikaisiin työsuhteisiin Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän Vuoksi-taideprojekteihin. Projektien tavoitteena on psykoosipotilaiden elämänlaadun parantaminen, toimintaympäristöjen käyttökokemukseen vaikuttaminen ja kulttuurihyvinvoinnin näkökulman vahvistuminen psykoosipalveluissa.

Määräaikaisuudet alkavat 1.8.2019 ja kestävät 29.11.2019 asti. Työaika on 19h/vko ja työvuorot määräytyvät projektin vaiheet huomioon ottaen. Työaika sisältää vertaismentorointiin perustuvan työnohjauksen.

Tehtävänäsi on soveltaa omaa taiteellista osaamistasi osastojen tai psykoosipoliklinikan yhteisöjen arjessa vuorovaikutuksessa potilaiden ja henkilöstön kanssa. Yhteisöntaiteilijana tuot myös oman ammattisi asiantuntijuutta Vuoksi-toiminnan moniammatillisiin tiimeihin taide- ja kulttuurilähtöisten menetelmien, asiakaslähtöisyyden ja osallisuuden kehittämiseksi palveluissa. Vuoksi-taideprojekteja ohjaa yhdenvertaisuuden arvopohja. Taiteen tehtävä on tuottaa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen yhteydessä oikeudenmukaisuutta sekä taistella sosiaalista poissulkemista vastaan.

Yhtymän Vuoksi - taiteesta hyvinvointia -toimintamalli on kehitetty Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Sosiaali- ja terveysministeriön yhteistyössä hallinnoimassa hallituksen kärkihankkeessa vuosina 2016-2018. Vuoksi-toiminnan skaalaaminen perhe- ja sosiaalipalvelujen psykoosipalveluihin toteutetaan kärkihankkeen siltausavustuksella.

Edellytämme sinulta hyvää sosiaalista tilannetajua ja kykyä muotoilla toimintaasi ja suunnitelmiasi elävissä hetkissä. Lisäksi edellytämme sinulta ammattilaisuutta, joka tulee osoittaa taidealallesi ominaisin tavoin, ammattikorkeakoulu- tai korkeakoulututkinnolla ja ansioluettelolla.

Arvostamme kokemusta yhteisöllisistä taideprosesseista tai -produktioista. Katsomme sinulle eduksi aiemman kokemuksen taidetta ja taideajattelua soveltavien konseptien suunnittelusta yhteiskehittämällä tai kiinnostuksen palvelumuotoiluun.

Liity luovaan joukkoomme!

Lisätietoja

http://www.phhyky.fi
http://www.facebook.com/vuoksi.phhyky

Organisaatiotaiteilija Eili Ikonen
eili.ikonen@phhyky.fi
ajalla 29.5.-20.6.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä, Perhe- ja sosiaalipalvelut, Psykososiaaliset palvelut, Psykoosipalvelut
Osoite: Keskussairaalankatu 7, 15850 Lahti

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä työskentelee 7000 ammattilaista ja olemme alueen suurin työnantaja. Olemme mukana Väestöliiton Perheystävällinen työpaikka -ohjelmassa.
Olemme savuton työpaikka. Yhdessä teemme parhaamme vuoden ympäri, joka päivä, joka ikinen sekunti. Tervetuloa joukkoomme!

Tutustu työnantajaan