Ympäristöterveystarkastaja

Jyväskylän kaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueeseen kuuluvat Jyväskylän kaupunki, Hankasalmen, Joutsan, Luhangan, Multian, Muuramen, Petäjäveden, Toivakan ja Uuraisten kunnat sekä Äänekosken kaupunki. Alueella on asukkaita noin 200 000. Haemme nyt Jyväskylän kaupungin ympäristöterveydenhuoltoon

YMPÄRISTÖTERVEYSTARKASTAJAA

toistaiseksi voimassa olevaan uuteen virkaan 1.3.2021 alkaen.

Ympäristöterveydenhuolto kuuluu Jyväskylän kaupunkirakennepalvelujen rakentaminen ja ympäristö- palvelualueeseen. Ympäristöterveydenhuollossa työskentelee tällä hetkellä ympäristöterveyspäällikkö, hygieenikkoeläinlääkäri, valvontaeläinlääkäri, 7 praktikkokunnaneläinlääkäriä sekä 16 ympäristöterveystarkastajaa.

Ympäristöterveystarkastajan tehtävän tavoitteena on terveyshaittojen ennaltaehkäisy ja poistaminen. Työtehtäviin kuuluu neuvonta ja opastus, suunnitelmallinen ja akuutti valvonta sekä tarvittaessa myös näytteenotto ja tutkimukset. Tehtäviin kuuluu myös ilmoitusten ja hakemusten käsittely, päätösten valmistelu sekä lausuntojen laatiminen ja valmistelu. Ympäristöterveystarkastaja osallistuu myös erityistilannesuunnitteluun ja epidemioiden selvittämiseen. Työtehtävät sijoittuvat pääsääntöisesti joko elintarvikevalvonnan tai terveydensuojelun sektorille riippuen valitun henkilön työkokemuksesta ja mahdollisesta erityisosaamisalueesta.

Kelpoisuusvaatimus määräytyy terveydensuojelulain (763/1994) 7 §:n 3 momentin ja elintarvikelain (23/2006) 35 §:n ja 88 §:n mukaisesti. Hakijalle katsotaan eduksi työkokemus ympäristöterveydenhuollon valvontatehtävistä. Työssä vaaditaan hyviä yhteistyötaitoja, hyvää kirjallista ja suullista ilmaisutaitoa, tietoteknistä osaamista, valmiutta itsenäiseen työskentelyyn sekä päätöksentekoon. Edellytämme, että virkaan valittavalla on vähintään voimassa oleva B-ajokortti ja mahdollisuus oman auton käyttöön työtehtävissä.

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) ja Kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen (TS) mukaisesti.

Virassa aloitus 1.3.2021 tai sopimuksen mukaan. Virassa on koeaika. Virkaan valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä todistus terveydentilastaan.

Jyväskylän kaupunki on savuton työpaikka.

Lisätietoja

http://www.jyvaskyla.fi

Tutustu työnantajaan

ympäristöterveyspäällikkö Hanna Yksjärvi puh. 014 266 2376 tai sähköpostitse: hanna.yksjarvi@jyvaskyla.fi

Jyväskylän kaupunki
Osoite: 40100 Jyväskylä

Jyväskylän kaupungissa on avoin ja keskusteleva työkulttuuri. Meitä on noin 7000 työntekijää. Peruspilareitamme ovat yhteistyökyky ja rohkeus sekä sivistys ja suvaitsevaisuus. Haluamme olla jatkuvassa liikkeessä, jalat vahvasti maassa ja katse rohkeasti maailmalla. Jyväskylä on älyn ja sydämen sivistyksen keskus. Toimimme tavoitteellisesti ja tartumme asioihin - hyväntuulisesti ja innostavasti.

Jyväskylän kaupunki - Rökfri arbetsplats