Open vacancy Sibbo kommun

Socialarbetare, barnskydd

Sibbo kommunSocial- och hälsovårdsavdelningen, Tjänster för barn, ungdomar och familjerSibbo
Arbetsnyckel: 
168639
Första ansökningsdag: 
14.2.2018
Sista ansökningsdag: 
28.2.2018 16.00
Lön: 
3400
Arbetets karaktär: 
Heltidsarbete
Anställningens längd: 
Visstidsanställning
Arbetet börjar: 
5.3.2018 eller enligt överenskommelse
Arbetsbeskrivning

Sibbo är en växande och smidig tvåspråkig kommun i närheten av huvudstadsregionen. Kommunens tjänster för barn, unga och familjer primära syfte är att stödja familjerna så att barnen kan växa upp och utvecklas i en trygg miljö där deras behov tillgodoses. Våra arbetslokaler är belägna i Nickby i Sibbo kommuns nya social- och hälsocentral. Bussförbindelserna till Nickby är smidiga, bland annat från Helsingfors och Sibbo hör till HRT-området.

Vi söker nu till vårt team en socialarbetare för tiden 5.3.2018-31.12.2018, eller början enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifterna sker i barnskyddsteamet som ansvarar för öppenvården, vården utom hemmet och eftervården. Som socialarbetare du har en möjlighet att utveckla nya arbetsmodeller och utföra ett effektivt socialarbete tillsammans med vårt ungdomliga och glada team. Vi arbetar på social- och hälsostationen, vilket gör det möjligt för oss att samarbeta med ett omfattande nätverk av yrkesproffs.

Behörighetsvillkoren är behörighet som socialarbete enligt lagen om yrkesutbildad personal inom socialvården 817/2015 (7 §, 32 §) samt goda muntliga och skriftliga kunskaper i båda inhemska språken. Vi önskar att de sökande känner till socialvårdslagen och barnskyddsarbetet, är bra på att arbeta i team och kan arbeta självständigt. Som vikarie för socialarbetare kan också anställas sökande, som slutfört grund- och ämnesstudier och praktik i socialt arbete eller dylikt.

Lönen och villkoren för anställningsförhållandet bestäms enligt AKTA, och prövotiden är fem månader. Lönen för heltidsanställd socialarbetare som fyller behörighetsvillkoren med rekryteringstillägg är 3400 euro/månad + eventuella erfarenhetstillägg och språktillägg.

Vi erbjuder dig en trivsam arbetsmiljö, stöd från en trevlig arbetsgemenskap samt goda möjligheter att utveckla ditt eget kunnande.

Den som väljs ska visa upp ett godtagbart intyg över sitt hälsotillstånd innan valet fastställs samt ett straffregisterutdrag enligt lagen om kontroll av brottslig bakgrund hos personer som arbetar med barn (504/2002).

Vänligen lämna in ansökningarna senast 28.2.2018 kl. 16.00 via länken nedan. Vi inleder intervjuerna redan under ansökningstiden, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Studie- och arbetsintyg i original ska visas upp vid en eventuell intervju.

Organisationsbeskrivning

I Sibbo finns det ypperliga möjligheter till arbete och boende. Det starkt växande Sibbo erbjuder sin personal en intressant och mångsidig arbetsmiljö. Vi satsar på fungerande arbetsmetoder, högklassiga tjänster samt på att engagera och öka välbefinnandet för såväl kommuninvånarna som hela personalen. Kommunen har cirka 1 200 personer i sin tjänst. Kom och jobba med oss!

Kontaktuppgifter

På förfrågningar svarar ledande socialarbetare Katarina Alhovuori, tfn 0401914337, eller katarina.alhovuori(at)sibbo.fi