Skip to main content

Kuinka kirjoittaa kesätyöpaikkahakemus, kun työkokemusta on vähän?

22.1.2020 14:33

Kuinka kirjoittaa kesätyöpaikkahakemus, kun työkokemusta on vähän?

Kesätyöt ovat monille nuorille ensimmäinen kosketus työelämään. Kunnat tarjoavat kesätyöpaikkoja myös alle 18-vuotiaille, jolloin on selvää, että kyseisellä nuorella ei voi olla paljoa työkokemusta. Työhakemuksen kirjoittaminen voi tällöin olla haastavaa. Kuitenkin sinulla voi olla paljon enemmän tarjottavaa työnantajalle kuin mitä uskotkaan. Mitä siis kirjoittaa hakemukseen, kun ei ole vielä paljoa työkokemusta?

Aloita motivaatiosta

Työnantajalle kesätyöläisen asenne on tärkeää. Hän kyllä ymmärtää, että sinulla ei ole työkokemusta, jos olet hakemassa ensimmäistä kesätyöpaikkaasi. Kerro miksi haluat kesätöihin ja miksi haluat töihin juuri tähän kesätyöpaikkaan. Älä kuitenkaan sano, että haet kesätöitä, koska haluat ansaita rahaa. Raha on hyvä motivaattori sinulle, mutta ei välttämättä työnantajalle. Kerro mieluummin, että haluat oppia uusia taitoja, olet kiinnostunut alasta ja olet innokas oppimaan ja kehittämään osaamistasi.

Kerro taidoistasi

Vaikka sinulla ei ole vielä työkokemusta, ei se kuitenkaan tarkoita, etteikö sinulla olisi työelämässä kaivattavia taitoja. Kerro hakemuksella taidoistasi, joiden uskot olevan tärkeitä kyseisessä työtehtävässä. Taidot voivat olla persoonaasi liittyviä tai opittuja taitoja. Kerro esimerkiksi, että olet taitava tietokoneiden kanssa, olet tarkka ja hyvä organisoimaan asioita tai että tulet hyvin toimeen muiden kanssa. Voit kertoa, miten olet hyödyntänyt näitä taitoja esimerkiksi koulussa tai harrastusten parissa. Ole kuitenkin rehellinen, äläkä yritä liioitella osaamistasi.

Koulu ja harrastukset

Koulutus ja harrastukset kertovat työnantajalle hyvin millaisiin kesätyötehtäviin voisit sopia. Voit kertoa missä opiskelet ja mitä olet ajatellut opiskella tulevaisuudessa. Aina parempi jos voit kertoa, että haen kesätöitä tältä alalta, koska minua kiinnostaa lähteä opiskelemaan kyseistä alaa tulevaisuudessa. Harrastuksista voit kertoa avoimesti mitä harrastat. Harrastuksista kertominen on hyvä tapa osoittaa taitojasi, kuten harrastan joukkueurheilua ja olen hyvä tiimityöskentelijä tai harrastan pianonsoittoa ja olen erittäin tunnollinen. Voit myös hieman kehua itseäsi, jos olet saavuttanut koulussa tai harrastuksissa palkintoja. Työhakemuksessa ei kannata pyydellä anteeksi, vaan osoittaa omaa osaamistaan työnantajalle.

Aloita kesätyöhaku täältä

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista