Skip to main content

Millainen on hyvä työpaikka?

26.5.2020 15:49

Millainen on hyvä työpaikka?

Perus duuni, hyvä työpaikka tai jopa unelmatyö. Miten määritellä, mikä on hyvä työpaikka? Toisille hyvä työpaikka voi tarkoittaa hyvää palkkaa, toisille vapautta, toisille huippuja pikkujouluja ja toisille taas jotain ihan muuta. Mutta jos jokin asia on varma, niin kukaan ei halua olla huonossa työpaikassa ainakaan omasta tahdostaan. Vietämme työn parissa niin suuren osan päivistämme, että jos tällä hetkellä tuntuu, että työ maistuu puulta, voi olla aika alkaa miettiä olisiko jossain muualla parempi.

Mistä hyvän työpaikan tunnistaa?

Jotta voit alkaa miettiä, millainen on hyvä työpaikka, pitää sinun ensiksi tietää mitä työltäsi haluat. Toiset arvostavat rahaa, toiset mahdollisuutta oppia uutta, toiset loistavia työkavereita ja toiset taas sitä, että saavat tehdä työtä omalla tavallaan. Jotkut taas vaativat työpaikaltaan näitä kaikkia. Ja vaikka olisitkin omasta mielestäsi seurannut kutsumustasi, voi olla että et siltikään ole vielä löytänyt unelmatyötäsi tai edes hyvää työpaikkaa.

Hyvän työpaikan voi tunnistaa monista asioista, mutta tärkeintä on, että se on sinun omasta mielestäsi sellainen paikka, johon haluat mennä ja jossa viihdyt. Jos töihin lähtö tuntuu aamuisin ikävältä, et todennäköisesti ole hyvässä työpaikassa. Jos taas lähdet hymyssä suin täynnä tarmoa, todennäköisesti olet ainakin lähempänä hyvää työpaikkaa. Tässähän onkin jo yksi aika konkreettinen mittari hyvälle työpaikalle.

Hyvä työpaikka lähtee työntekijöistä

Olet ehkä kuullut termin organisaatiokulttuuri. Organisaatiokulttuurilla tarkoitetaan työpaikan ”henkeä”, ja vaikka se ei ole käsin kosketeltavissa, se näkyy ulospäin. Lähtökohtaisesti tämä näkymä voi olla positiivinen tai negatiivinen. Yleensä etenkin työntekijät tunnistavat sen, mutta niin myös esimerkiksi organisaatiossa vierailevat tai vaikka työhaastattelussa käyvät ihmiset.

Organisaatiokulttuuri kertoo hyvin paljon siitä, millainen kyseisen työpaikan ilmapiiri on ja millainen työntekijäkokemus sieltä välittyy. Tämä on yksi erittäin merkittävä mittari, kun pohditaan hyvän työpaikan ominaisuuksia.

Listaa mitä haluat työltäsi

Jos minun pitäisi listata hyvän työpaikan ominaisuuksia, seuraavat asiat löytyisivät tuolta listalta. Ja tällä hetkellä melko moni asia onneksi toteutuukin.

  • Työ, jota tykkään tehdä ja josta nautin
  • Hyvät työkaverit
  • Työ, jossa koen olevani hyvä ja saan asioita aikaseksi
  • Vapaus yhdistettynä vastuuseen
  • Mahdollisuus kehittyä ja oppia uutta

Sinun listasi voi näyttää hyvin erilaiselta, sillä meillä kaikilla on omat toiveemme työpaikan suhteen. Jos koet, että tällä hetkellä listasi ja nykyinen työsi eivät kohtaa, suosittelen klikkamaan alla olevaa linkkiä ja tutustumaan uusiin mahdollisuuksiin.

Tutustu avoimiin työpaikkoihin

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista