Skip to main content

Miten pitää huolta oman osaamisen ajantasaisuudesta työmarkkinoilla?

18.2.2020 13:42

Miten pitää huolta oman osaamisen ajantasaisuudesta työmarkkinoilla?

Oman urakehityksen ja työnteon mielekkyyden kannalta oleellista on aina silloin tällöin miettiä omaa osaamistaan ja mitä vaatisi päästä niin sanotulle nextille levelille. Nämä asiat auttavat esimerkiksi pitämään huolta omasta kysynnästä työmarkkinoilla tai vaikkapa sen oman unelmatyön nappaamisessa. Meillä kaikilla on omat vahvuutemme ja uniikkia osaamista, mitä kukaan ei voi kopioida. Kuitenkin uskomme että silloin tällöin, on hyvä miettiä millaisia taitoja tarvitaan tulevaisuudessa. Ja miten niitä voisi kehittää, jos vaikka oman työnuran kannalta seuraava askel on mahdollista ottaa.

Suunnittele osaamistasi

Mieti mikä olisi se työ, mitä haluat tulevaisuudessa tehdä. Sen jälkeen mieti, mitä taitoja tuossa työssä vaaditaan. Mieti myös millaista osaamista tuo kyseinen työ voisi vaatia esimerkiksi viiden vuoden päästä. Sinun ei tarvitse olla ennustaja, mutta suunnittelemalla saat selkeämmän kuvan omasta osaamisestasi ja mitä taitoja sinun kannattaisi kehittää.

Seuraa itseäsi kiinnostavia asioita

Maailma on pullollaan kirjoituksia, tietoa ja trendejä, jotka vaikuttavat nykypäivän ja tulevaisuuden kysyntään työmarkkinoilla. Seuraamalla sinua kiinnostavia artikkeleita tai vaikkapa kuuntelemalla podcasteja voit oppia paljon uusia asioita, joiden avulla kehittää omaa osaamistasi. Ja mikä parasta kun seuraat sinua kiinnostavia aiheita, uuden oppiminen tuntuu mielekkäältä ja käy helposti.

Opiskelu ei ole koskaan turhaa

Koskaan ei ole liian myöhäistä opiskella vaikkapa uutta tutkintoa tai uutta ammatillista osaamista. Monissa työpaikoissa työntekijöitä kannustetaan opiskelemaan ja kehittämään omaa osaamistaan. Kysy työnantajaltasi rohkeasti, miten he voisivat tukea sinua opiskeluissasi tai erilaisten ammatillisten koulutusten suorittamisessa. Osaavaa työvoimaa ei voi koskaan olla liikaa, joten todennäköisesti myös työnantajasi ymmärtää, että mitä enemmän työntekijällä on osaamista, sitä enemmän hänestä iloa myös työntekijänä.

Ja jos työnhaku on ajankohtaista, tutustu avoimiin työpaikkoihin.

Tutustu avoimiin työpaikkoihin

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista