Skip to main content

Oppisopimus on hyvä väylä ammattiin

12.8.2019 14:37

Oppisopimus on hyvä väylä ammattiin

Hoitotyöntekijöistä on tällä hetkellä Suomessa pulaa. Lähi- ja sairaanhoitajille on tarjolla työpaikkoja ympäri Suomen, mutta välillä tekijöitä on todella vaikea löytää.

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä ja Sallan kunta ovat lähteneet taklaamaan rekrytointihaasteita oppisopimuskoulutuksella. Lähihoitajaksi voi kouluttautua nyt myös oppisopimuksella työn ohessa, ja paikat ovat haussa Kuntarekryssä.

Oppisopimus on työelämälähtöinen tapa opiskella


Oppisopimus tarjoaa mahdollisuuden ammatin hankkimiseen työn ohessa. Sillä voi suorittaa minkä tahansa toisen asteen ammatillisen. Tutkinto antaa saman jatko-opintokelpoisuuden kuin ammattikoulu tai lukio sekä saman pätevyyden kuin ammattikoulu. Kouluttaudut, saat palkkaa ja kerrytät työkokemusta - kaikkea tätä samalla kertaa.

Oppisopimus sopii myös lisäkoulutuksen hankkimiseen, sillä voit suorittaa yksittäisiä tutkinnon osia. Jokainen 15-vuotias ja sitä vanhempi voi opiskella oppisopimuksella. Oppisopimus sopii erinomaisesti alanvaihtajalle, opintojen loppusaattamiseen ja lisäkoulutuksen hankkimiseen.

Ajattele oppisopimusta määräaikaisena työsopimuksena, jonka aikana ansaitset, valmistut uuteen ammattiin ja pääset työyhteisön jäseneksi. Opiskelijana saat työstä TESin mukaista palkkaa.

Työnantajallesi oppisopimus on erinomainnen tapa saada osaava työntekijä ja samalla kehittää organisaation osaamista.

Löydät Kuntarekrystä oppisopimuspaikat heti päävalikosta.

Lue lisää
www.oppisopimus.fi
Päijät-Hämeen kuntayhtymän oppisopimuspaikat

Teksti: Kirsi K

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista