Työnantaja Hailuodon kunta, rekrytointi ja avoimet työpaikat - Kuntarekry Skip to main content
Hailuodon kunta

Hailuodon kunta

Hailuoto on Perämeren suurin saari. Se on kohonnut merestä noin 2000 vuotta sitten. 1800-luvulle saakka Hailuoto muodostui kolmesta erillisestä saaresta, jotka maan kohoaminen liitti yhteen. Maan kohoaminen jatkuu edelleen ja ennen pitkää saari on kiinni mantereessa.

Saarella on ollut asutusta jo noin tuhat vuotta. Kalastus on luonnollisesti ollut tärkeä elinkeino, kuten myös maatalous. Asukkaita on ollut 1800-luvun lopussa enimmillään noin 2000. Asukasluku laski 1960- ja 1970-luvuilla. Vuonna 1980 väkiluku oli alle 900, mutta on noussut siitä ja on nyt noin tuhannen asukkaan luokkaa.

Hailuodon luonto on arvokas ja sitä pyritään säilyttämään tuleville sukupolville erilaisten suojeluohjelmien avulla. Suojelukohteina ovat sekä linnut, ranta-alueet että erikoiset harjumuodostumat. Maannousemarannikko elää ja muuttuu jatkuvasti ja muodostaa siten oman elävän suojelukohteensa. Hailuodon rakennettua ympäristöä leimaa hyvin säilynyt talonpoikainen rakentaminen ja niinpä se yhdessä luontokokonaisuuden kanssa on nimettu yhdeksi Suomen kansallismaisemista, ainoana kokonaisena kuntana.

https://www.youtube.com/channel/UCh1yls_Cbva12Mq9un2JUnA

Työpaikat
Hailuodon kunta 0

Näytä kaikki
No org results text

Ei tuloksia

Työnantajalla ei ole tällä hetkellä työpaikkailmoituksia julkaistuna.