Terveydenhoitajaksi tai sairaanhoitajaksi lasten, nuorten ja perheiden pariin

Lämpimästi tervetuloa tekemään hyvää keskisuomalaista arkea ihmiseltä ihmiselle!

Rakentaisitko omannäköisen työarjen Keski-Suomen hyvinvointialueella?

Olemme Keski-Suomen suurin työnantaja ja vastaamme keskisuomalaisten sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palveluista. Meidän jokaisella, noin 12 500 ammattilaisella, on yhtä tärkeä ja merkityksellinen tehtävä ja rooli hyvinvointialueemme toiminnassa​. Rohkaisemme toisiamme avoimeen, lämminhenkiseen ja turvallisen työyhteisön luomiseen​ ja arvostamme toistemme osaamista​.

Lasten, nuorten ja perheiden palveluissa työskentelemme yhdessä hyvän keskisuomalaisen arjen puolesta. Vastuualueemme koostuu opiskeluhuollon, perheiden peruspalveluiden, lastensuojelun ja lasten ja nuorten mielenterveys- ja perheneuvolapalveluiden palvelualueista sekä keskitettyjen palveluiden palveluyksiköstä.

Terveydenhoitajian ja sairaanhoitajien monipuolisia työmahdollisuuksia löytyy koko Keski-Suomen alueelta: Hankasalmelta, Joutsasta, Jyväskylästä, Jämsästä, Kannonkoskelta, Karstulasta, Keuruulta, Kinnulasta, Kivijärveltä, Konnevedeltä, Kyyjärveltä, Laukaasta, Luhangasta, Multialta, Muuramesta, Petäjävedeltä, Pihtiputaalta, Saarijärveltä, Toivakasta, Uuraisilta, Viitasaarelta ja Äänekoskelta.

Tutustu toimintaamme tarkemmin alta ja löydä sinulle sopiva työyhteisö! 💚

Hyvää työarkea rakentamassa

Hyvän työarjen muodostumiseen vaikuttavat monet asiat. Erityisesti näitä asioita olemme valmiina sinulle tarjoamaan, jotta voisit rakentaa sen sinun näköisen työarjen meillä Keski-Suomessa:

  • Perehdytys: Uutena työkaverina saat hyvän perehdytyksen, jota toteutetaan henkilökohtaisen suunnitelman pohjalta. Lähtökohtaisesti koko tiimi osallistuu perehdytykseesi, jotta pääset varmasti mukaan työyhteisöömme. Osalla alueista ollaan ottamassa käyttöön sähköinen perehdytysohjelmisto Intro, joka vahvistaa suunnitelmallista ja aikataulutettua perehdytystämme.
  • Työelämän joustot: Suurimmalla osalla työntekijöistämme on käytössä liukuva työaika. Tarpeesi mukaan voimme jutella myös osa-aikaisen työn mahdollisuudesta, jos se sinun elämäntilanteeseesi parhaiten sopii. Osassa tehtävissä myös hetkittäinen etätyö onnistuu, toki aina tehtävänkuva huomioiden.
  • Työn tuki: Hyödynnämme työyhteisöissämme ryhmätyönohjausta ja osassa yksiköistämme on myös toimivat mentorointikäytännöt. Esihenkilötyö koetaan tärkeäksi ja siihen panostetaan koulutuksilla ja työhön varatulla resurssilla. Osaavat ja ammattitaitoiset lähiesihenkilöt toimivat aidosti tiimin tukena.
  • Koulutusmahdollisuudet: Osaamisesi kehittymistä tuemme sekä sisäisten että ulkoisten koulutusten avulla. Sisäisiä koulutuksia järjestämme sekä palveluissamme että organisaatiotasolla. Pyrimme aina mahdollistamaan osaamisesi kehittymisen kouluttautumisen avulla.
  • Työhyvinvointi: Työhyvinvointiasi tukemaan tarjoamme liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointipalvelut kattavan hyvinvointiedun sekä monipuolisesti erilaisia yritysalennuksia, joita voit hyödyntää henkilöstökortilla.
Arjessa korostuu hyvä yhteishenki sekä huumori

Työyhteisömme koostuvat ammattitaitoisesta, osaavasta ja kehittämismyönteisestä henkilöstöstä ja jokainen työyhteisömme on omalla tavallaan uniikki. Työtä tehdään usein itsenäisesti, mutta sinulla on aina monialaisen työyhteisön tuki. Yksin työtä ei siis tarvitse tehdä. Lisäksi palveluissamme nähdään tärkeäksi yhteistyö eri palvelualueiden välillä, sillä yhdessä saamme enemmän aikaan. Arjessa korostuu hyvä yhteishenki sekä huumori.

Osassa tehtävistä pääset tekemään vahvaa yhteistyötä myös muiden kuin hyvinvointialueemme ammattilaisten kanssa. Esimerkiksi opiskeluhuollossa tukenasi on myös koulujemme osaavat ammattilaiset.

Monipuolisia työmahdollisuuksia eri puolilla Keski-Suomea

Tutustu alta työyhteisöihimme ja katso juuri nyt avoinna olevat tehtävämme 💚 Jos sinulla herää kysyttävää, ota meihin yhteyttä tai jätä yhteystietosi alempaa löytyvän lomakkeen kautta.

Neuvola- ja seksuaaliterveyden palveluissa terveydenhoitajat toimivat neuvolatyössä laaja-alaisissa tehtävissä, johon kuuluvat äitiys- ja lastenneuvolatoiminta, perhevalmennukset sekä osallistuminen asiantuntijana erilaisiin lapsi- ja perhepalveluiden yhteistyöverkostoihin.

Osassa neuvoloita sekä keskitetyissä seksuaaliterveysyksiköissä Äänekoskella ja Jyväskylässä terveydenhoitajan työhön kuuluu myös ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvonnan tehtävät.

Kouluterveydenhuollon palvelut on suunnattu peruskoululaisille ja heidän perheilleen. Tavoitteena on tukea oppilaan tervettä kasvua ja kehitystä sekä edistää koko kouluyhteisön hyvinvointia. Työtä tehdään luottamuksellisesti yhdessä oppilaiden, huoltajien, opettajien ja muun opiskeluhuollon henkilöstön kanssa.

Terveydenhoitajana tehtäviisi kuuluu perusopetuksen oppilaiden kouluterveydenhuolto. Työsi sisältää mm. terveystarkastuksia, asetuksen mukaista sairaanhoitoa, yksilöllistä ja yhteisöllistä opiskeluhuoltotyötä sekä yhteistyötä huoltajien ja eri sidosryhmien kanssa.

Lasten ja nuorten perustason mielenterveys- ja päihdepalveluita sekä kasvatus- ja perheneuvontaa tarjotaan seitsemässä toimipisteessä.

Lasten mielenterveystyö kohdentuu alle 13-vuotiaisiin ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyö 13–17-vuotiaiden nuorten lievien ja keskivaikeiden mielenterveys- tai päihdeongelmien hoitoon. Jyväskylän Nuorisovastaanotto palvelee 13–22-vuotiaita nuoria.

Neuropsykiatrisen ja oppimisen tuen yksikkö palvelee neuropsykiatrisissa haasteissa niissä tilanteissa, joissa lasta ja nuorta lähellä olevat palvelut, esimerkiksi oppilashuolto tai kouluterveydenhuolto, eivät ole riittäviä, mutta myöskään erikoissairaanhoidon tai vammaispalveluiden kriteerit eivät täyty.

Opiskeluterveydenhuollossa työmme tavoitteena on tukea ja edistää opiskelijoiden hyvinvointia, terveyttä ja opiskelukykyä. Lisäksi tavoitteenamme on tunnistaa opiskelijan erityisen tuen tarpeet varhaisessa vaiheessa ja ohjata hänet tarvittaessa jatkotutkimuksiin.

Opiskeluterveydenhuolto sisältää muun muassa opiskelijoiden määräaikaiset ja yksilöllisen tarpeen mukaiset terveystarkastukset, sairaanhoitoa (kiireelliset yhteydenotot päivystysvastaanotoille), mielenterveys- ja päihdepalveluita sekä seksuaaliterveyden edistämisen palveluita.

Sijaishuollon laitoshoito tarjoaa lapselle turvallisen kasvuympäristön silloin, kun kotona asuminen tai perhehoitoon sijoittaminen ei ole mahdollista joko lapsen oman oirehdinnan tai vanhemmuuden haasteiden vuoksi.

Sairaanhoitajana laitoshuollon palveluissa tehtäväsi koostuu ammatillisesta hoito- ja kasvatustyöstä, lasten ja nuorten terveyden edistämisestä ja sairauksien hoidosta, lääkehoitoon liittyvien tehtävien toteuttamisesta, erityisen tuen tarpeiden tunnistamisesta ja huomioimisesta sekä turvallisen ilmapiirin luomisesta.

Etsitkö harjoittelupaikkaa?

Lämpimästi tervetuloa harjoitteluun meille! 💚 Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden (AMK) harjoittelupaikkojen varaus tapahtuu Jobiili -järjestelmän kautta tai olemalla yhteydessä suoraan esihenkilöihimme. Jobiilissa olevissa harjoittelupaikkailmoituksissa on tarkemmat kuvaukset harjoittelupaikoista sekä tarvittavat yhteystiedot.

Huomioithan, että loppuvaiheen opiskelijana voit tulla meille tekemään myös sijaisuutta ja esimerkiksi laitoshuollon palveluissa tarjolla on myös keikkatyötä!

Täältä Jobiiliin

Jätä yhteystietosi, niin keskustellaan toiveistasi ja räätälöidään yhdessä sinulle sopiva työarki 💚

Tai ole suoraan yhteydessä meihin!

Neuvola- ja seksuaaliterveyspalvelut:
Palvelupäällikkö Tiina Kelin, p. 040 539 2584, tiina.kelin@hyvaks.fi

Kouluterveydenhuolto:
Palvelupäällikkö Mari Kolu, p. 040 761 6308, mari.kolu@hyvaks.fi

Lasten ja nuorten mielenterveys- ja perheneuvolapalvelut
Palvelupäällikkö Päivi Nevalainen, lasten ja perheiden erityinen tuki: p. 050 412 1310, paivi.nevalainen@hyvaks.fi
Palvelupäällikkö Hanna Hämäläinen, nuorten mielenterveys ja päihdepalvelut: p. 040 480 6010, hanna.k.hamalainen@hyvaks.fi

Opiskeluterveydenhuolto:
Palvelupäällikkö Susa Rahkonen, p. 040 187 0770, susa.rahkonen@hyvaks.fi

Laitoshuollon palvelut:
Palvelupäällikkö Anne Seppälä, p. 050 561 1537, anne.seppala@hyvaks.fi

Huoletonta asumista Keski-Suomessa

Keski-Suomi koostuu 22 kunnasta. Pääkaupunkina tunnettu Jyväskylä on ihmisen kokoinen kaupunki, joka tunnetaan sivistyksestä, koulutuksesta, kauniista luonnosta, liikunnasta ja mutkattomasta elämäntyylistä.

Toisaalta oman paikkasi voit löytää myös muista Keski-Suomen kunnista, vaikkapa pikkasen parempana periferiana tunnetulta Viitasaarelta, kokoaan suuremmasta Karstulasta tai Jämsästä, jossa sinut toivotetaan tervetulleeksi elämäsi tarinaan.

Viihdyitpä sitten paremmin kaupungin sykkeessä tai maaseudun rauhassa, tarjoaa Keski-Suomi varmasti sinulle sopivan asumisratkaisun.

Kuva: Visit Jyväskylä Region / Atacan Ergin

Lue lisää Keski-Suomen kunnista

Kohtaamme ihmislähtöisesti ja yhdenvertaisesti - Toimimme avoimesti yhteistyössä - Olemme luotettavia ja vastuullisia, myös tuleville sukupolville

Arvot - Keski-Suomen hyvinvointialuestrategia 2030

Tutustu Keski-Suomen hyvinvointialueeseen työnantajana