Työnantaja Konneveden kunta, rekrytointi ja avoimet työpaikat - Kuntarekry Skip to main content
Konneveden kunta

Konneveden kunta

Konnevesi on noin 2 600 asukkaan kunta Keski-Suomessa, Savon rajamailla.

Naapurikuntiamme ovat Laukaa, Äänekoski, Hankasalmi, Rautalampi ja Vesanto. Konnevesi perustettiin vuonna 1922, jolloin se erosi Rautalammista.

Konnevesi asettuu nimikkojärvensä ja Rautalammin reitin keskusjärven Konneveden rantamille. Vuonna 2014 perustettu Etelä-Konneveden kansallispuisto sijaitsee Konneveden ja Rautalammin alueilla.

Konneveden läpi kulkeva tie mukailee Suomen vanhimman maantien linjaa. Lähimmät kaupungit ovat Äänekoski, Jyväskylä ja Suonenjoki. Tikkakosken lentoasema sijaitsee reilun viidenkymmenen kilometrin päässä. Jyväskylään matkaa on noin 60 kilometriä. Helsingistä Konnevedelle on noin 320 kilometriä ja noin sata kilometriä.

Kunnan pinta-alasta neljäsosa, noin 166 neliökilometriä, on vesistöjä. Rantaviivaa kunnan alueella on yli 600 kilometriä.

Keiteleen ja Päijänteen yhdistävien kanavien kautta Konnevedelle pääsee vettä pitkin Lahdesta asti. Pohjoisesta tullessa Keiteleen ja Pohjois-Konneveden yhdistävä Neiturin kanava jatkaa vesitien Pielevedelle saakka. Kumikanava eli maakuljetus Pielaveden ja Maaningan välillä avaa pienveneille ja melojille reitin Kallavedeltä ja Saimaalta Konnevedelle.

Työpaikat
Konneveden kunta 1

Näytä kaikki