Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri - Kuntarekry

Tervetuloa töihin Valteriin!

Olemme Opetushallituksen alaisuudessa toimiva erityisopetuksen asiantuntijaorganisaatio,
joka vahvistaa kuntien ja lähikoulujen tuen palveluita oppimisen ja koulunkäynnin poluilla ympäri Suomen.

Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri

Valterissa tuemme valtakunnallisesti yleisen, tehostetun ja erityisen tuen tarpeessa olevien oppilaiden koulunkäyntiä ja toimintakykyä sekä heidän kanssaan työskentelevien ammattilaisten osaamista. Toimintamme perustuu moniammatilliseen yhteistyöhön, laajaan osaamiseen ja innovatiivisiin toimintatapoihin.

Valterin kuusi toimipistettä vastaavat ohjauspalvelutoiminnasta, ja toimipisteiden yhteydessä toimii Valteri-koulu. Toimipisteemme sijaitsevat Mikkelissä, Kuopiossa, Jyväskylässä, Helsingissä ja Oulussa.

Valterilaisina työskentelee noin 550 opetus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaista ja asiantuntijaa. Asiakkaitamme ovat mm. yksittäiset oppilaat, alan ammattilaiset, koulut, kunnat ja kaupungit. Sidosryhmäyhteistyön keskiössä ovat tukea tarvitsevat oppilaat. Tavoitteenamme on, että mahdollisimman moni oppilas voi opiskella oman kotikuntansa lähikoulussa.

Videolta saat pikatutustumiskierroksen Valterin toimintaan ⤵

Katso avoimet työpaikkamme:

Asiakasläheisyys ja moniammatillinen yhteistyö

Asiakkaamme pitävät Valteria ennen kaikkea luotettavana toimijana, jolla on asiantunteva henkilökunta ja lapsilähtöinen lähestymistapa. Palvelumme ovat laadukkaita ja monipuolisia, toimintamme on tutkimusperustaista, ja Valteri vahvistaa osallisuutta ja yhdenvertaisuutta.

Kehity työskennellessäsi

Työnantajana mahdollistamme työntekijöidemme ammatillisen kehittymisen ja jatkuvan oppimisen osana monialaista tiimityötä. Meillä pääset kouluttautumaan ja arjen työssä opit myös kollegoiltasi.

Liity joukkoomme

Yhdessä tehden – yhteiseen kouluun

Kumppanuus ja verkostoituminen ovat toimintaamme ohjaavia periaatteita. Teemme aktiivista yhteistyötä Opetushallituksen sekä alueellisten ja paikallisten opetuksen järjestäjien kanssa.

Urapolkuja Valterissa

Katri Rinne, ohjaava erityisluokanopettaja

Katri Rinne työskentelee ohjaavana erityisluokanopettajana Valterissa. Koulutukseltaan hän on kasvatustieteiden maisteri ja luokanopettaja. Katri tekee kolme päivää viikossa luokkatyötä ja kaksi päivää viikossa kuluu ohjaustoiminnan parissa.

Erja Kaakkuriniemi, ohjaava kuntouttaja

Ohjaavalla kuntouttajalla Erja Kaakkuriniemellä on laaja-alaista näkemystä ja tietoa kuntoutuksesta sekä osaamista alan toimintamallien ja -tapojen kehittämiseen. Alun perin Erja päätyi Valteriin fysioterapeutin virkaan.

Heljä Happonen, ohjaava opettaja

Heljä Happonen työskentelee Valterissa ohjaavana opettajana. Heljä opiskeli alun perin viittomakielen tulkiksi ja luokanopettajaksi, mutta työelämä vei hänet erityispedagogiikan pariin ja erityisluokanopettajan uralle.