Oriveden kaupunki

Oriveden kaupunki

Orivesi sijaitsee Pirkanmaalla ja kuuluu Tampereen kaupunkiseutuun. Oriveden liikenteellinen sijainti on hyvä, sillä valtatie 9, kantatie 58 / 66 sekä Jyväskylän ja Haapamäen radat halkovat paikkakuntaa. Orivedeltä on matkaa Tampereelle 40 km, Jyväskylään 109 km, Helsinkiin 193 km ja Turkuun 196 km.

Oriveden asukasluku on n. 9400. Kaupungin palvelut ja talous ovat kunnossa. Orivedellä on hyvät sivistyspalvelut, joihin kuuluvat peruskoulut, yhteiskoulu ja lukio, Pirkanmaan ammattiopiston yksikkö, kirjasto ja Kansalaisopisto. Orivedellä on hyvin toimiva terveyskeskus, laadukkaat lasten päivähoitopalvelut sekä monipuoliset palvelut vanhuksille. Myös vapaa-ajan palveluihin on panostettu; jäähalli, uimahalli ja liikuntahalli sekä vaihtelevat ulkoilureitit niin kesä- kuin talvikäyttäjille ja kulttuurista kiinnostuneille Orivesi tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet.

Paikkakunnalla on useita päivittäistavara- ja erikoisliikkeitä sekä laadukkaita ja monipuolisia yksityisiä palveluja.

Orivesi panostaa asumiseen. Kaupungilla on runsas valikoima omakotitontteja, jotka ovat hinnaltaan kohtuullisia. Varauksen voi tehdä vaikka heti ja rakentamaankin pääset nopeasti, sillä tonttikauppa- ja rakennuslupa-asiat hoituvat joutuisasti. Orivesi kuuluu Tampereen kaupunkiseutuun ja Orivedeltä pääsee Tampereelle puolessa tunnissa. Julkiset liikenneyhteydet busseilla ja junilla ovat hyvin toimivat. Orivesi tarjoaa myös yrityksille hyvät mahdollisuudet toimia ja menestyä. Orivedellä on hyvä tonttivaranto yrityksiä varten ja kaupungin liikenteellinen sijainti on elinkeinotoiminnan kannalta vahvuus.

Visio 2025- Luonnollisesti Orivesi
Aktiivisten ihmisten kiinnostava kaupunki luonnon keskellä.

Oriveden kaupungin internet-sivuilta saat lisätietoa Orivedestä ja sen palveluista. Toivon, että löydät kotisivuiltamme tarvitsemasi tiedot ja tarvittaessa kysy lisätietoja, yhteystiedot löydät näiltä sivuilta.

Tervetuloa Orivedelle!

Juha Kuusisto
kaupunginjohtaja

Työpaikat
Oriveden kaupunki 4

Näytä kaikki