Rautalammin kunta - Kuntarekry

Rautaisen rohkea Rautalampi

Tule töihin vireään maaseutukuntaan

Rautalampi on vireä maaseutukunta aivan keskellä Suomea. Kunta sijaitsee rauhallisella maaseudulla Sisä-Savossa, Pohjois-Savon maakunnassa. Kunnalla on rajaa sekä Etelä-Savon että Keski-Suomen kanssa. Maisemaan tuovat leimansa suuret korkeuserot sekä lukuisat järvet ja lammet. Koko Rautalammin ympäri pääsee kiertämään vesistöjä pitkin ja myös kuntakeskus on järvien ympäröimä. Kunnan asukasluku on noin 3010. Kesällä väkimäärä kasvaa huomattavasti kesäasukkaiden muuttaessa mökeilleen. Rautalammilla on noin 1700 kesäasuntoa, joista 1100 on ulkopaikkakuntalaisten omistamia. Rautalammilla asutaan väljästi omakotitaloissa maaseudun rauhassa tai taajamissa palvelujen lähellä.

Kunta on tunnettu vahvasta yrittäjyydestä ja se onkin valittu kahdesti Pohjois-Savon yrittäjäystävällisimmäksi paikkakunnaksi. Elinkeinorakenne Rautalammilla on monipuolista aina alkutuotannosta moninaiseen palvelutarjontaan ja teollisuuteen. Yritystoimipaikkojen määrä suhteessa kunnan asukaslukuun on korkea, ja useissa yrityksissä vetovastuu on siirtynyt viime vuosina nuoremmalle polvelle. Vuonna 2014 perustettu Etelä-Konneveden kansallispuisto on tuore esimerkki paikallisesta päättäväisyydestä Rautalammin alueen elinvoimaisuuden kehittämiseen.

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme:

Rautalampi on uudistuva, voimistuva ja hyvinvoiva kuntayhteisö, jonne palataan yhä uudelleen ja juurrutaan.

Työllistämme erityisesti näillä aloilla

Meistä

  • Rautalampi on järvien keskellä sijaitseva kansallispuistopitäjä, jonka identiteetti on muodostunut pitkästä ja mielenkiintoisesta historiasta. Itsenäisessä kunnassa päätökset tehdään lähellä asukasta vahvasti osallistaen. Kunnanvirastoon on helppo tulla asioimaan matalalla kynnyksellä.
  • Rautalammilla asutaan väljästi lähellä luontoa ja lähellä palveluja. Asunto- ja tonttitarjonta on kattavaa ja hintataso kohdillaan. Rautalampi onkin erinomainen asuin- ja työntekokunta, myös etätyöt huomioiden.
  • Kuntalaisten hyvinvointipalvelut kuten varhaiskasvatus, perusopetus, ratsastuslukio sekä sosiaali- ja terveyspalvelut on järjestetty toimivasti yhdessä kunnan, naapurikuntien ja yritysten kanssa.
  • Rautalampi on tunnettu kulttuuripitäjä, jolla on vuosisataiset juuret mm. runonlaulajien, pestuuperinteen ja kartanokulttuurin tyyssijana. Kulttuuritoimi tuottaa tilaisuuksia ja tapahtumia kaikenikäisille kuntalaisille yksin ja yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.
  • Rautalammilla on myös erinomaiset ja edulliset liikuntamahdollisuudet. Tarjolla on mm. ulko- ja sisäliikuntapaikkoja, uimahalli ja kuntoportaat. Järviluonnosta pääsee nauttimaan palvelevassa satamassa ja vauhdista vaikka vuosittaisessa alamäkiluistelutapahtumassa.
  • Rautalampilaisilla on tekemisen meininki: etsitpä sitten satulatuolia, ratsastuslomaa tai seikkailua kalasääskien kotinurkilla. Rautalampi on valittu kahdesti Pohjois-Savon yrittäjäystävällisimmäksi kunnaksi. Elinkeinorakenne on monipuolinen ja tarjoaa työtä ja toimeentuloa laajalle alueelle.