Työnantaja Siikalatvan kunta, rekrytointi ja avoimet työpaikat - Kuntarekry Skip to main content
Siikalatvan kunta Siikalatvan kunta

Siikalatvan kunta

Siikalatva – Suomen keskipiste

Siikalatvan kunta sijaitsee Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa, maantieteellisesti Suomen keskipisteessä. Siikalatvan kunta on perustettu 1.1.2009 lakkautettujen Kestilän, Piippolan, Pulkkilan ja Rantsilan kuntien tilalle.

Siikalatvan naapurikuntia ovat pohjoisessa Liminka, Muhos ja Vaala, lännessä Haapavesi, Siikajoki ja Raahe. Etelässä naapurikuntana on Kärsämäki ja idässä Kajaani ja Pyhäntä.

Siikalatva on rohkeitten ihmisten ja ideoiden tyyssija, kunnassamme on neljä elinvoimaista kylää ja rohkeutta tarttua hullunkin kuuloisiin ideoihin. Siikalatvan kunnanvaltuusto on määrittänyt arvot, joihin kuntamme toiminta tukeutuu. Arvomme ovat: Yhteen hiileen, Hullut ideat, Oppimisen ilo ja Teot ratkaisee.

Olemme aktiivinen kunta elinkeinopolitiikan kehittämisessä ja elinkeinostrategiamme on laadittu yhdessä yrittäjien kanssa. Siikalatvan kunnassa on vireää liiketoimintaa noin 500 yrityksen voimin. Vuonna 2017 Siikalatvalle perustettiin yrityksiä Suomen nopeinta tahtia. Sen lisäksi lienee huomionarvoista, että maidontuottajana Siikalatva on suomen kuudenneksi suurin kunta.

Siikalatvan kunnan väkimäärä lisääntyy kesällä. Pienen kuntamme alueella sijaitsee lähes tuhat vapaa-ajan asuntoa. Suosion syy on selvä, monen juuret ovat syvällä Siikalatvan maaperässä, sen lisäksi sijaintimme on Suomen parhaita ja maaseutuelämää kaipaavalle täältä löytyvät kaikki sen elementit; rauha, luonto ja ystävälliset ihmiset!

Alueen suuret joet ovat Siikajoki ja sen sivujoet sekä Lamujoki. Aikoinaan SIikajoen tulvimista tasaamaan rakennettu Uljuan tekojärvi lienee tunnetumpi kunnan tekojärvistä, toinen tekoaltaamme on Kortteisen tekojärvi. Siikalatvan suurimmat luonnonjärvet ovat Kivijärvi, Viitastenjärvi, Kurranjärvi ja Mankilanjärvi.

Siikalatva on erinomainen paikka luontoharrastajalle, retkeilijälle, metsästäjälle, saati kalastajalle. Esimerkkinä Pelson luonnonpuisto, joka on vuonna 1981 perustettu 1 813 hehtaarin suuruinen luonnonpuisto. Luonnonpuisto koostuu Tuulisuon ja Venenevan alueista, jotka ovat Pohjois-Pohjanmaan karujen aapasoiden kokonaisuuksia. Suurimpia soita ovat Tahkoneva, Puronneva, Kurunneva, Houruneva, Hirvirimpi ja Parkkisenrimpi.

Liikunta -ja retkeilymahdollisuudet nojaavat Siikalatvalla pitkälti luontoarvoihin. Mikä on ymmärrettävää. Kannattaa kokeilla hiihtämistä keväthankien keskellä Siikalatvan suomaisemissa tahi Uljuan sekä Kortteisen tekojärvien jäällä. Vahva suositus annetaan myös melontareissulle Siikajoen lumoavissa maisemissa. Kesällä Uljuan tekojärvi kerää vapaa-ajan kalastajia ympäri maan.

Kunnan visio 2022

Siikalatva Suomen keskipisteessä on yrittäjäystävällinen, tunnettu ja vireä maaseutukunta vilkkaan nelostien varrella - elinkeinoelämältään monipuolinen ja kehittyvä!

Kunnan talous on tasapainossa ja palvelut toimivat –kuntalaisten arki on sujuvaa.

Kuntalaiset ovat aktiivisia ja kiinnostuneita kotikunnastaan – kunnassa on avoin, yhteisöllinen ja positiivinen ilmapiiri!

Siikalatvalla on monipuolinen lähiruokatuotanto ja kunnassa syödään lähiruokaa ja käytetään kotimaista energiaa.

Työpaikat
Siikalatvan kunta 1

Näytä kaikki