Työnantaja Suomussalmen kunta, rekrytointi ja avoimet työpaikat - Kuntarekry Skip to main content
Suomussalmen kunta Suomussalmen kunta

Suomussalmen kunta

Suomussalmi on vireä 7 700 asukkaan kainuulainen kunta. Olemme sisun syntysijoilla: asutusta on ollut kivikaudelta lähtien ja talvisodan tunnetuimmat taistelut käytiin Raatteen alueelle. Erinomaiset liikuntamahdollisuudet, monipuoliset luontokohteet ja vilkas kulttuurielämä ovat tunnusomaisia kunnallemme.

Kunta työllistää n. 250 henkilöä ollen Suomussalmen suurin työnantaja. Työnantajana tavoitteenamme on osaava, hyvinvoiva ja motivoitunut henkilöstö. Palvelut tuotamme asiakaslähtöisesti.

Elinvoimapalvelujen tehtävänä on toteuttaa yritystoiminnan edellytyksiä. Suomussalmella on monipuolista yritystoimintaa useilla eri toimialoilla suurista kansainvälisistä toimijoita paikallisiin toimijoihin. Olemme suhteellisesti Kainuun teollistunein kunta teollisten työpaikkojen lukumäärällä mitattuna. Myös matkailu on meille tärkeä ja kasvussa oleva toimiala, jonka kehittämiseksi kunta toimii aktiivisesti yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Tunnetuin kohteemme on Hossan kansallispuisto. Suomussalmella on matkailun lisäksi muutakin luontoon tukeutuvaa elinkeinotoimintaa, kuten metsätaloutta ja luonnontuotteiden jalostusta. Tekniset palvelut vastaa lakisääteisen rakennus- ja ympäristövalvonnan lisäksi mm. kunnan kiinteistöjen ja ahkerassa käytössä olevien liikuntareittien kunnossapidosta ja huollosta sekä ateriapalveluista. Sivistyspalvelujen piirissä toimivat varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukion ohella mm. uimahalli ja kuntosali Kylpylä Kiannon Kuohut, Kianta-Opisto, kirjasto ja nuorisotyö. Iso, mutta tulevaisuuteen tähtäävä investointi on uusi koulu, jonka arvioidaan valmistuvan syksyksi 2022. Sote-palvelut meille tuottaa kuntayhtymä Kainuun Sote.

Suomussalmi on lähempänä kuin uskotkaan. Ouluun on lyhyintä reittiä ajomatkaa 200 km. Viitostietä tulet sujuvasti Suomussalmelle Kajaanin tai Kuusamon suunnista. Lähin lentokenttä on Kajaanissa ja lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Kontiomäellä ja Kajaanissa.

Työpaikat
Suomussalmen kunta 3

Näytä kaikki