Skip to main content
Ulvilan kaupunki

Ulvilan kaupunki

Etunojassa aikojen alusta

Keskiaikaisesta kauppakaupungista, jonka tunnettu historia ulottuu 1300-luvulle, on vuosisatojen saatossa kehittynyt tämän päivän nykyaikainen puutarhakaupunki Ulvila.
Tuosta keskiaikaisesta Ulvilasta merkittävin muistomerkki on Pyhän Olavin kirkko 1400-luvulta.

Tutustumisen arvoinen kulttuuri- ja teollisuushistoriallinen matkailukohde Ulvilassa on myös Leineperin ruukinalue. Perinteisesti Ulvila yhdistetään vieläkin Friitalan nahkateollisuuteen. Tuotanto Ulvilassa on kuitenkin päättynyt teollisuuden voimakkaassa murrostilanteessa. Kaupunkimme tunnetaan edelleen myös pesäpallosta, jota pelataan maineikkaan Ulvilan Pesä-Veikkojen vetämänä.

Tämän päivän Ulvila on selkeä automaatioteollisuuden ja -osaamisen keskittymänä. Ulvilassa toimii lähes neljäkymmentä automaation toimialaan luokiteltua yritystä. Tähän joukkoon kuuluu useita kansainvälisiä teollisuusautomaatioita ja logistisia järjestelmiä valmistavia yrityksiä. Niiden merkitys niin työllistäjänä kuin yhteistyökumppanina on merkittävää paitsi Ulvilalle myös koko maakunnalle, nykyisin myös koko maalle. Ulvilalaisen automaatio-osaamisen tuotteita viedään ja käytetään laajalti ympäri maailmaa – lähes kaikkialla maailmassa.

Tervetuloa mukavaan porukkaan!

Työpaikat
Ulvilan kaupunki 5

Näytä kaikki