Opetus- ja kulttuuriala

Opetus- ja kulttuurialan avoimet työpaikat kunnissa. Opetus- ja kulttuurialan työpaikat tarjoavat monipuolisia työtehtäviä eri alojen osaajille. Opetusalalla voit työskennellä tehtävissä, kuten aineenopettaja, luokanopettaja, varhaiskasvatuksen opettaja tai rehtori. Opetusalan merkitys nuorten koulutukseen, hyvinvoinnin ja tulevaisuuden kannalta merkittävä. Opetusalan työtehtävät vaihtelevat sen mukaan missä oppilaitoksessa ja minkäikäisten koululaisten kanssa he toimivat.

Kulttuurialan työpaikat pitävät sisällään monenlaisia tehtävänimikkeitä. Voit työskennellä esimerkiksi erilaisten taiteenlajien parissa tai vaikkapa kulttuuritapahtumien tuottajana. Yleisimpiä työnantajia kuntien kulttuurialan tehtävissä ovat kaupunkien ja kuntien muset, teatterit, kirjastot, arkistot sekä musiikkikeskukset.

Opetus- ja kulttuuriala tarjoaa myös paljon erilaisia töitä nuorten parissa. Voit toimia esimerkiksi nuorisotyöntekijänä tai yhteisöohjaajana. Lisäksi kulttuuriala pitää sisällään myös kaupunkien ja kuntien liikuntapalveluiden suunnittelua, ylläpitoa ja kehittämistä. Tehtäviä on erilaisista liikuntapaikkojen valvojan ja liikunnanohjaajan tehtävistä aina kaupungin hyvinvoinnin koordinaattorin ja liikuntapaikkojen kehityksestä vastaavan päällikön tehtäviin.