Skip to main content

Opetus- ja kulttuuriala

Opetus- ja kulttuurialan avoimet työpaikat kunnissa. Opetus- ja kulttuurialan työpaikat tarjoavat monipuolisia työtehtäviä eri alojen osaajille. Opetusalalla voit työskennellä tehtävissä, kuten aineenopettaja, luokanopettaja, varhaiskasvatuksen opettaja tai rehtori. Opetusalan merkitys nuorten koulutukseen, hyvinvoinnin ja tulevaisuuden kannalta on merkittävä. Opetusalan työtehtävät vaihtelevat sen mukaan, missä oppilaitoksessa ja minkäikäisten koululaisten kanssa toimitaan.

Kulttuurialan työpaikat pitävät sisällään monenlaisia tehtävänimikkeitä. Voit työskennellä esimerkiksi erilaisten taiteenlajien parissa tai vaikkapa kulttuuritapahtumien tuottajana. Yleisimpiä työnantajia kuntien kulttuurialan tehtävissä ovat kaupunkien ja kuntien museot, teatterit, kirjastot, arkistot sekä musiikkikeskukset.

Opetus- ja kulttuuriala tarjoaa myös paljon erilaisia töitä nuorten parissa. Voit toimia esimerkiksi nuorisotyöntekijänä tai yhteisöohjaajana. Lisäksi kulttuuriala pitää sisällään kaupunkien ja kuntien liikuntapalveluiden suunnittelua, ylläpitoa ja kehittämistä. Tehtäviä on erilaisista liikuntapaikkojen valvojan ja liikunnanohjaajan tehtävistä aina kaupungin hyvinvoinnin koordinaattorin ja liikuntapaikkojen kehityksestä vastaavan päällikön tehtäviin.