Kesätöissä kunta-alalla

Kesätöissä kunta-alalla

Kesätyöhaku käynnistyy! Kunta-ala tarjoaa monipuolisia kesätöitä ympäri Suomen. Jokainen kunta on itsenäinen työnantaja eli jokainen kunta vastaa omista kesätyörekrytoinneistaan itsenäisesti. Kesätyöpaikat tulevat hakuun alkuvuodesta ja haku jatkuu toukokuun alkuun asti.

16-18 vuotiaiden kesätyöt

Useat kunnat tarjoavat kesätyömahdollisuuden 16-18-vuotiaille nuorille. Aiempaa työkokemusta ei vaadita. Osassa kuntia alle 18-vuotiaiden kesätyöt arvotaan hakijoiden kesken. Työpaikkailmoituksista selviää, millaisia töitä on tarjolla ja miten kesätyöntekijät valitaan kussakin kunnassa.

Muut kesätyöt

Täysi-ikäisille kesätöitä on tarjolla eri toimialoilla. Kesätyöntekijänä et yleensä tarvitse aiempaa koulutusta tai kokemusta pl. tietyt toimialat, kuten terveydenhuolto.

Löydä sinua kiinnostava kesätyö

Löydä sinua kiinnostava kesätyö
Hakuvahdin avulla varmistat, että sinua kiinnostavat kesätyöpaikat eivät mene ohitsesi. Hakuvahti ilmoittaa sinulle, kun sopiva paikka avautuu. Kerromme kesätyömahdollisuuksista aktiivisesti myös Kuntarekryn FB ja IG kanavisssa, joten ota kanavat seurantaan!
Hae kesätöitä näin
 • Valitse Kuntarekryn sivulta kesätyö ja rajaa hakua esimerkiksi kunnan mukaan.
 • Voit tehdä rajauksen myös tehtäväalueille.
 • Kun saat listan avoimista työpaikoista, lue ilmoitusteksti huolellisesti läpi.
 • Sen jälkeen kirjaudu sisään hakulomakkeelle ja täytä vaadittavat tiedot ja lähetä hakemus.
 • Jos sinulla ei ole Kuntarekryn käyttäjätunnuksia, rekisteröidy ensin Kuntarekryn käyttäjäksi. Sen jälkeen pääset täyttämään hakulomaketta.

Ohjeita kuntarekryn käyttöön löydät usein kysytyistä kysymyksistä

Kesätyöntekijöiden kokemuksia

Käy tutustumassa Vaasan kaupungin kesätyöntekijöiden kokemuksiin tai Espoon kaupungilla työskennelleiden nuorten ajatuksiin kesätöistä.

Mikä Vastuullinen kesäduuni?
Mikä Vastuullinen kesäduuni?

Vastuullinen kesäduuni on Oikotie Työpaikkojen luotsaama kampanja, joka haastaa työnantajat tarjoamaan 14–29-vuotiaille nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja. Kampanjassa on mukana jo yli 540 suomalaista kesätyönantajaa. Kampanjaan osallistuvat työnantajat sitoutuvat hyvän kesätyön kuuteen periaatteeseen:

 • hyvään hakijakokemukseen
 • mielekkääseen työhön
 • perehdytykseen ja ohjaamiseen
 • oikeudenmukaisuuteen ja tasapuolisuuteen
 • kohtuulliseen palkkaan
 • kirjalliseen työsopimukseen ja todistukseen

Tämä takaa hyvän kesätyökokemuksen niin työntekijälle kuin työnantajallekin. Nuorille Vastuullinen kesäduuni -logo on lupaus onnistuneesta kesätyökokemuksesta. Vastuullisessa kesätyössä tienaa omaa rahaa, mutta se myös kehittää työelämätaitoja ja luo positiivisen kuvan työelämästä. Vastuullinen kesäduuni –kampanjasivusto kesaduuni.org tarjoaa kesätyönhakijoille vinkkejä ja tukea kesätyön löytämiseen ja hakemiseen.

Kesätyö

Suositut

Näytä kaikki