Skip to main content
Sivu 1/13

Keikkatyö

Keikkatyöt sekä lyhytaikaiset sijaisuudet ovat kunnissa suosittu tapa aloittaa työura. Keikkatyö mahdollistaa erilaisten uravaihtoehtojen tutkimisen, työkokemuksen kartuttamisen ja lisätienestien hankkimisen. Keikkatöitä on haettavana jatkuvasti ympäri Suomen ja useissa kunnissa voit ilmoittautua tarvittaessa töihin kutsuttavaksi keikkalaiseksi.

Keikkalaisia tarvitaan etenkin terveydenhuoltoalalla, varhaiskasvatuksessa, kouluissa sekä ruoka- ja siivouspalveluissa. Voit ilmoittautua keikkatöihin Kuntarekryn yleisen sijaishakemuksen kautta tai tutustua sinulle sopivien työnantajien sijaistarjontaan. Useilla työnantajilla on olemassa joko sijaisilmoitukset tai toimialakohtaiset sijaisilmoitukset. Tutustuessa tarjontaan huomioithan, että joillain työnantajilla on tapana, että keikkatöihin haluavan tulee itse olla yhteydessä työnantajan rekrytointiyksikköön sopiaksesi tapaamisen/haastattelun mahdollisesta keikkatöistä. Tästä on yleensä ilmoitettu keikkatyöilmoituksessa.

Keikkatöitä ja sijaisuuksia voidaan tarjota sinulle työnantajan tavoista riippuen keikkakalenteriisi, tekstiviestillä tai puhelimitse. Suosittelemme, että pidät keikkakalenterisi ja käytettävyystietosi ajan tasalla. Näin ollen varmistat, että mahdolliset sijaisuudet tavoittavat sinut. Tarkemmat ohjeet sijaisuuksiin ilmoittautumisesta löydät täältä