test

Keikkatöihin!

Jätä hakemus haluamallesi työnantajalle tai haluamiisi tehtäviin

Kätevästi kiinni keikkatöihin

Kuntarekryn kautta voit jättää hakemuksen kuntatyönantajien ja hyvinvointialueiden lyhytaikaisiin sijaisuuksiin eli keikkatöihin. Keikkatöitä on jatkuvasti tarjolla, mutta sijaistarpeita on runsaammin myös kausiluontoisesti varsinkin sosiaali- ja terveydenhuollossa, päivähoidossa, opetustoimessa sekä ateria- ja puhtauspalveluissa.

Keikkatyöhakemuksen voi jättää Kuntarekryssä kahdella eri tavalla:

  1. Täyttämällä työnantajan oman sijaisrekrytoinnin hakulomakkeen
  2. Tallentamalla avoimen keikkatyöhakemuksen Kuntarekry-järjestelmään
Katso sijaisrekrytoinnit Jätä avoin keikkatyöhakemus
Kenelle keikkatyöhakemukseni näkyy?

Työnantajan oman sijaisrekrytoinnin kautta hakemus menee suoraan kyseisen työnantajan nähtäville, mutta Kuntarekryn avoimen keikkatyöhakulomakkeen kautta voit ohjata hakemuksesi esimerkiksi tietyn alueen useampien työnantajien nähtäväksi kiinnostuskysymysten avulla. Keikkatyöhakemukseesi pääsevät tutustumaan ne työnantajat, joilla on Kuntarekryn rekrytointijärjestelmä käytössä ja joista olet hakemuksesi mukaan kiinnostunut. Voit rajata hakemuksesi näkyvyyttä ilmoittamalla lomakkeella, mitkä tehtäväalueet tai työnantajat sinua kiinnostavat tietyllä työssäkäyntialueella.

Jätäthän kuitenkin aina ensisijaisesti keikkatyöhakemuksen suoraan työnantajan oman sijaisrekrytoinnin hakulomakkeen kautta, mikäli sellainen on julkaistu, ja olet kiinnostunut tietyn työnantajan keikkatöistä. Huomioithan myös, että keikkatyöhakemus ei automaattisesti siirry muihin rekrytointeihin, joista on julkaistu oma työpaikkailmoituksensa ja työnantajat selaavat keikkatyöhakemuksia vaihtelevasti omien sijaistarpeidensa mukaan.

Keikkatyön aloittaminen

Kun sinut on haastateltu ja olet sopinut työnantajan kanssa keikkatyön aloittamisesta, voit saada työtarjouksia tekstiviestipalvelun tai keikkakalenterin kautta. Tarkemmat tiedot menettelytavoista saat aina työnantajalta.

Katso videolta ohjeet tarjolla olevien sijaisuuksien selaamiseen ja niihin ilmoittautumiseen. Lisää ohjeita keikkahakemuksen jättämiseen löydät työnhakijan oppaastamme luvusta 7. Sijaisrekrytoinnit.

Tutustu työnhakijan oppaaseen

Tutustu sijaisten kokemuksiin

Sijaisuuksien avulla kiinni työelämään

Hanna on on tehnyt hoitoalan sijaisuuksia jo opiskeluaikanaan tehostetun palveluasumisen yksikössä. Hän kertoo, kuinka sijaisuuksien avulla on saanut jalkaa oven väliin ja nähnyt millaista työ on käytännössä.

Sijaisena kaupungin tukipalveluissa

Marjo on tehnyt ruoka- ja puhtauspalvelutyöntekijän sijaisuuksia kaupungin tukipalveluissa. Hän on tykännyt erityisesti työpisteiden vaihtelevuuden tuomasta monipuolisuudesta sekä mahdollisuudesta laajentaa omaa osaamistaan.

Sijaisena varhaiskasvatuksessa

Iiris on tehnyt varhaiskasvatuksen sijaisuuksia pitkän hoitoalan työuran jälkeen. Hänen mukaansa parasta keikkatyössä on työpaikkojen vaihtelevuus sekä joustavuus työvuorojen valinnassa. Hän myös kokee, että hänen kokemustaan arvostetaan.

Lue lisää keikkatyön mahdollisuuksista

Enemmän irti keikkatöistä

Miten keikkatöistä voi saada pidempiaikaista hyötyä etenkin taitojen kehityksessä ja suhteiden hankkimisessa? Tässä muutamia vinkkejä.

Keikkatyö opiskelujen ohessa

Kuinka otetaan ensiaskeleet keikkatöihin? Miten onnistuu opiskelujen ja keikkatyön yhdistäminen?