SK-3 Sosiaalityön harjoittelut Pohjois-Savossa

Hakuaika päättyy  31.5.2024 12:00

Hei sosiaalityön tutkinto-opiskelija!

Meillä Pohjois-Savon hyvinvointialueella on tarjolla SK-3 harjoittelujakson paikkoja. Harjoittelupaikat haetaan tässä ilmoituksessa olevan linkin kautta. Hakulomakkeella voit valita palvelun ja paikkakunnan, jolla haluat harjoittelujakson suorittaa sekä ilmoittaa toivomasi ajankohdan. Hakulomakkeen valikosta löytyvät kaikki hyvinvointialueen sosiaalipalvelut, joihin voit esittää toiveesi käytännönjakson suorittamisesta.

Hakemuksen jätettyäsi Koulutusyksikön koordinaattori ottaa sinuun yhteyttä harjoittelupaikasta.

Tässä lyhyt esittely hyvinvointialueen sosiaalipalveluista, joissa voit tämän harjoittelun mahdollisesti suorittaa:

Peruspalvelut:
- Työikäisten suunnitelmallinen sosiaalityö
- Työikäisten erityisasumispalvelut

Peruspalveluissa sosiaalityön käytännön harjoittelujakson voi suorittaa työikäisten suunnitelmallisessa sosiaalityössä, tai mielenterveys- tai päihdekuntoutujille tarkoitetuissa erityisasumispalveluissa. Suunnitelmalliseen sosiaalityöhön sisältyy kotouttava sosiaalityö. Työikäisten Työikäisten palveluissa eli aikuissosiaalityössä asiakkaat ovat yli 18-vuotiaita henkilöitä, jotka tarvitsevat erityistä tukea haastavissa elämäntilanteissa. Suunnitelmallinen sosiaalityö sijoittuu keskiselle, eteläiselle ja pohjoiselle alueelle. Erityisasumispalvelut sijoittuvat keskiselle alueelle.

Perhekeskuspalvelut:
- Opiskeluhuollon psykososiaaliset palvelut
- Perheiden sosiaalipalvelut (sis. kasvatus- ja perheneuvonnan sosiaalityö)
- Perheoikeudellinen resurssiyksikkö

Perhekeskuspalveluissa sosiaalityön käytännön harjoittelujakson voi suorittaa opiskeluhuollon psykososiaalisissa palveluissa, perheiden sosiaalipalveluissa tai perheoikeudellisessa resurssiyksikössä.
Opiskeluhuollon psykososiaalisissa palveluissa toimitaan vastaavan kuraattorin kanssa opiskelijoiden tukena.
Perheiden sosiaalipalveluissa tehdään mm. lasten kasvuun ja kehitykseen, vanhemmuuteen ja perhesuhteisiin liittyvää kasvatus ja perheneuvontaa sekä suunnitelmallista sosiaalityötä ja palvelutarpeen arviointia. Perheoikeudellisesta resurssiyksiköstä tarjotaan mm. tukea vanhemmuuden selvittämiseen, lapsen huollosta, tapaamisesta, elatuksesta ja asumisesta sopimiseen. Perheoikeudellisia palveluita järjestetään koko hyvinvointialueella. Opiskeluhuollon psykososiaaliset palvelut ja perheiden sosiaalipalvelut jakautuvat keskiselle, pohjoiselle, eteläiselle, koilliselle ja läntiselle alueelle.

Lastensuojelupalvelut:
- Lastensuojelun sosiaalityö ja -ohjaus
- Lastensuojelun ympärivuorokautiset palvelut

Lastensuojelupalveluissa sosiaalityön käytännön harjoittelujakson voi suorittaa lastensuojelun sosiaalityössä ja -ohjauksessa tai lastensuojelun ympärivuorokautisissa palveluissa.
Lastensuojelun sosiaalityö ja -ohjaus sisältää suunnitelmallista sosiaalityötä lastensuojelulain mukaisissa asiakkuuksissa avo-, sijais- tai jälkihuollossa. Lastensuojelun ympärivuorokautisissa palveluissa toimitaan perhehoidon tukiyksikössä, jossa tuetaan perhehoitajia. Lastensuojelun suunnitelmallinen sosiaalityö jakautuu keskiselle, pohjoiselle, eteläiselle, koilliselle ja läntiselle alueelle. Lastensuojelun ympärivuorokautiset palvelut järjestetään sosiaalityön osalta koillisella alueella.

Ikääntyneiden palvelut:
- Gerontologinen sosiaalityö

Ikääntyneiden palveluissa sosiaalityön käytännön harjoittelujakson voi suorittaa gerontologisessa sosiaalityössä neuvonnan ja asiakasohjauksen tehtävissä sekä asumispalveluissa. Gerontologisessa sosiaalityössä käsitellään sosiaalihuoltolain mukaisia ilmoituksia iäkkään henkilön palvelutarpeesta. Gerontologisen sosiaalityön paikat jakautuvat keskiselle, pohjoiselle, koilliselle ja eteläiselle alueelle.

Erityispalvelut:
- Terveyssosiaalityö
- Sosiaalihuollon päivystykselliset palvelut

Erityispalveluissa sosiaalityön käytännön harjoittelujakson voi suorittaa terveyssosiaalityössä tai sosiaalihuollon päivystyksellisissä palveluissa Kuopion Turvakodilla tai Sosiaali- ja kriisipäivystyksessä. Terveyssosiaalityössä toimitaan somaattisten erikoisalojen ja psykiatrian asiakkaiden sekä heidän läheistensä kanssa psykososiaalisella työotteella Kuopion yliopistollisessa sairaalassa sekä Varkauden ja Iisalmen sairaaloissa. Terveyssosiaalityössä KYSillä osalla opiskelijoista voi olla mahdollisuus osallistua monialaiseen oppimisympäristöön, jossa yhteistyötä harjoitellaan vähintään kaksi eri ammattiryhmää sisältävässä tiimissä aidoissa asiakas- tai potilastilanteissa ohjaajan tukemana.
Keskiselle alueelle sijoittuvalla Kuopion Turvakodilla tarjotaan ympärivuorokautisesti suojaa väkivallalta ja apua väkivallan loppumiseksi. Turvakodilla tarjotaan ammatillista tukea, neuvontaa ja ohjausta akuuttiin kriisitilanteeseen.
Sosiaali- ja kriisipäivystys toimii koko hyvinvointialueen laajuisesti ja vastaa sosiaalisissa hätätilanteissa ja muissa erityistilanteissa psykososiaalisen tuen sekä akuutin kriisityön järjestämisestä. Sosiaalipäivystyksen tehtäviin kuuluvat tilanteet, jotka vaativat välittömiä sosiaaliviranomaisen toimenpiteitä. Sosiaali- ja kriisipäivystys toimii ympäri vuorokauden.

Vammaispalvelut:
- Vammaispalvelukeskus
- Vammaispalveluiden osaamiskeskus

Vammaispalveluissa sosiaalityön käytännön harjoittelujakson voi suorittaa vammaisten avopalveluissa. Vammaisten sosiaalityötä ja -ohjausta toteutetaan vammaispalvelukeskuksissa tai vammaispalveluiden osaamiskeskuksessa. Vammaispalveluissa tavoitteena on järjestää palvelukokonaisuus, jolla pyritään mahdollistamaan vammaisten henkilöiden tosiasiallinen yhdenvertaisuus muihin kansalaisiin nähden. Vammaispalvelukeskuksia sijaitsee pohjoisella, keskisellä, koillisella, läntisellä ja eteläisellä alueella. Vammaispalveluiden osaamiskeskus sijoittuu keskiselle alueelle.

Edellä esitellyissä palveluissa SK-3 harjoittelujaksot sisältävät ohjaajan tuella toteutettavaa asiakkaiden ohjausta ja neuvontaa, palvelutarpeen arviointia, asiakas-, hoito- ja palvelusuunnitelmien laatimista, tukitoimien ja palveluiden järjestämistä, päätösten valmistelua sekä monialaisessa verkostossa toimimista asiakkaan tilanteessa tukemiseksi.

Ennen harjoittelujaksoa
-Sinulla tulee olla suoritettuna seuraavat opinnot: Sosiaalityön perus- ja aineopinnot.
- Noudatamme hyvinvointialueella tartuntalain 48§ mukaista rokotesuojaa.
- Lasten kanssa työskentelevien on esitettävä rikosrekisteriote (Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämiseksi (504/2002).


Lisätietoja

https://pshyvinvointialue.fi/avoimet-tyopaikat

Yhteystiedot

Lisätietoja harjoittelumahdollisuuksista antaa kliinisen koulutuksen asiantuntija Susanna Huupponen: susanna.huupponen@pshyvinvointialue.fi

Hae työpaikkaa

Kaikki organisaation avoimet työpaikat

Työnantaja Pohjois-Savon hyvinvointialue huolehtii sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palveluista. Alue on kansainvälinen sekä dynaaminen ja sen asukasluku on yli 248 000. Pohjois-Savon hyvinvointialue työllistää noin 12 500 eri alojen ammattilaista. Tutustu työnantajaan