Skip to main content

Joulukalenteri luukku 20: Palvelukoordinaattori varmistaa palveluiden toimivuuden

20.12.2021 08:00

Joulukalenteri luukku 20: Palvelukoordinaattori varmistaa palveluiden toimivuuden

Joulukalenterin luukussa 20 tutustumme palvelukoordinaattoreiden työhön. Vastuullinen työ on mielenkiintoista ja monipuolista.

Turussa saatetaan työ ja tekijät yhteen

Turku on viihtyisä ja karismaattinen yliopistokaupunki, joka uudistuu ja kasvaa rohkeasti. Tavoitteena on kaupunkilaisten elämisen laadun ja elinkeinoelämän menestyksen edistäminen kestävällä tavalla. Turussa toimii Hyvinvoinnin palvelukokonaisuus, joka tuottaa terveyttä ja hyvinvointia lisääviä palveluja turkulaisille. Palvelukokonaisuuden alaisuudessa toimii neljä vanhuskeskusta ja jokaisessa toimii oma palvelukoordinaattori. Turun kaupungilla vanhusten asumispalveluissa toimivat palvelukoordinaattorit kertovat lisää työtehtävistään.

Työtehtävät ovat mielenkiintoisia

Turun kaupungissa on neljä vanhuskeskusta ja jokaisella oma motivoitunut palvelukoordinaattori. Palvelukoordinaattorit Nina Ailio, Marjo Kauti, Maria Vane-Tempest ja Mia Siutla kertovat työtehtävistään vanhusten asumispalveluissa. Jokainen heistä on vastuussa oman keskuksen noin 300 asiakkaan tehostetun palveluasumisen yksikön toiminnan kehittämisestä. Palvelukoordinaattorin työtehtäviin kuuluu yksikköjen toiminnan kehittäminen sekä päivittäisen toiminnan varmistaminen yhdessä päällikön, yksikköjen esimiesten ja muun henkilökunnan kanssa. Palvelukoordinaattori varmistaa palveluiden toimivuuden ja turvallisuusohjeiden pitämisen ajan tasalla.

”Jokainen päivä on erilainen”

Palvelukoordinaattorin työssä pääsee toimimaan monipuolisesti erilaisissa tehtävissä. ”Jokainen päivä on erilainen”, tiimi kuvailee työtään. Toiminnan yhtenäistäminen ja yhdessä kehittäminen ovat työn parhaita puolia. Palvelukoordinaattorit näkevät tärkeänä sosio-kulttuurisen hyvinvoinnin edistämisen vanhusten asumispalveluiden asukkaiden hyväksi. Mukavat työkaverit ja hyvä yhteishenki ovat tiimin voimavara. Palvelukoordinaattori tukee asiakkaiden hyvinvointia edistävien palvelujen koordinointia, toteuttamista ja kehittämistä. Kehittäminen tehdään yhteistyössä muiden ammattilaisten, yhteistyökumppaneiden, vapaaehtoisten ja seurakuntien kanssa. Palvelukoordinaattorit osallistuvat myös yksikön ammattihenkilöstön rekrytointiin ja hoito- ja hoivatyön osaamisen kehittämiseen.

Joulussa tiimi odottaa eniten perheen kanssa yhdessäoloa: sukupolvien kokoontumista yhteen, lastenlasten ja omien aikuisten lasten näkemistä. Heidän mielestään joulussa kaikki on ihanaa. ”Olisipa aina joulu”, tiimi toteaa.

Lue lisää Turun kaupungista työnantajana ja tutustu avoimiin työpaikkoihin alla olevasta painikkeesta:

Tutustu Turun kaupunkiin

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista