Skip to main content

Joulukalenterin luukku 22: Kerttulin vanhainkodin hoitajat Turusta

22.12.2021 08:00

Joulukalenterin luukku 22: Kerttulin vanhainkodin hoitajat Turusta

Tänään Kuntarekryn joulukalenterissa on vuorossa sairaanhoitajat Kaisa-Maria ja Hanna sekä lähihoitajana toimiva Birgitta. He kertovat lisää työstään Turun vanhuspalveluiden Kerttulin vanhainkodissa.

Turussa saatetaan työ ja tekijät yhteen

Turku tarjoaa työntekijöilleen merkityksellisen ja monipuolisen työn sekä mahdollisuuden kehittyä. Turku on alueensa suurin työllistäjä ja kehitysmyönteinen työnantaja. Tavoitteena on kaupunkilaisten elämisen laadun ja elinkeinoelämän menestyksen edistäminen kestävällä tavalla.

Tärkeää työtä asukkaiden hyvinvoinnin puolesta

Kerttulin vanhainkoti on yksi Turun kaupungin tehostetun palveluasumisen ja hoiva-asumisen yksiköistä. Sairaanhoitajat Kaisa-Maria ja Hanna sekä lähihoitaja Birgitta työskentelevät Turun kaupungilla vanhuspalveluissa. He huolehtivat asukkaiden kokonaisvaltaisesta hoidosta ja hyvinvoinnista. Vanhusten asumispalveluissa halutaan tarjota kodinomaisessa ympäristössä vanhusten tarpeista lähtevää hyvää ja yksilöllistä hoitoa. Tiimin vastuulla on asukkaiden hoiva ja huolenpito sekä päivittäisissä toiminnoissa auttaminen.

”Parasta työssä on asukkaan kohtaaminen yksilönä”

Työssä asukkaat kohdataan yksilöinä ja heidät oppii tuntemaan. Yksikön toiminnan tavoitteena on asukkaan toimintakyvyn ja voimavarojen ylläpitäminen. Toiminta on asukaslähtöistä ja virikkeellistä. Tiimin mielestä parhaimpiin puoliin kuuluu läheinen työ omaisten kanssa, virikkeiden järjestäminen sekä vuoden tärkeiden juhlapäivien viettäminen asukkaiden kanssa.

Joulun laittaminen tuottaa iloa ja rauhaa vanhainkodissa niin asukkaille kuin hoitajillekin. Tiimin mukaan joulun ajassa tärkeää on rauhoittuminen. Joulun tunnelma luodaan yhdessä, ja joulun odotus on jo lähes käsin kosketeltavaa työssä ja kotona. Joulun aikaan töissä tuottaa iloa nähdä vanhusten joulun odotuksen täyttyminen.

Lue lisää Turun kaupungista ja katso avoimet työpaikat.

Tutustu Turkuun

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista