Kuinka säilyttää motivaatio työnhaussa?

21.11.2019 12:47

Kuinka säilyttää motivaatio työnhaussa?

Työnhaku itsessään voi joskus käydä työstä. Se voi joskus olla todella haastavaa ja tuntua siltä, että eikö taaskaan napannut. Työnhaun haasteet ja vastoin käymiset voivat joskus tehdä myös vaikeaksi positiivisena ja optimistisena. On kuitenkin tärkeää, että vastoinkäymisistä huolimatta jaksat yrittää ja motivoida itseäsi kohti seuraavaa kertaa. Tässä muutamia vinkkejä huonon päivän varalle.

Keskity lopputulokseen

Joskus kun työnhaku on kestänyt pitkään ja haasteita on tullut vastaan, voi olla helppoa unohtaa se todellinen päämäärä. Pitämällä tavoitteen selkeänä mielessäsi, löydät myös uusia keinoja mennä kohti lopullista päämäärää. Pyri löytämään myös vastoinkäymisistä ja ei-valinnoista jotain positiivista, jota voit käyttää hyödyksi tulevaisuudessa. Pienetkin positiiviset asiat ovat tässä kohtaa tärkeitä.

Huolehdi hyvinvoinnistasi

Työnhaku voi olla henkisesti raastavaa. Vastoinkäymisten jälkeen voit tuntea olosi uupuneeksi. Varaa siis aikaa omalle hyvinvoinnillesi. Unohda työnhaku hetkeksi ja keskity pitämään itsestäsi huolta. Esimerkiksi liikunnan avulla voit hyvin päästellä höyryjä ja unohtaa työnhaun hetkeksi. Nämä asiat auttavat lisäämään energiavarastoasi ja jaksat taas seuraavalla kerralla yrittää kovemmin. Ja, jotta voit rauhassa keskittyä itsestäsi huolehtimiseen, Kuntarekryn hakuvahti ilmoittaa, kun sinulle sopivia työpaikkoja tulee tarjolle.

Verkostoidu

Työnhaussa on helppo uppoutua hakemusten ja CV:iden pariin. Muista kuitenkin, että sinun ei tarvitse alkaa erakoksi, vaan voit pyytää apua ystäviltäsi tai vanhoilta työkavereiltasi. Verkosto auttaa sinua myös pitämään mielialaasi korkeammalla.

Kehitä osaamistasi

Mieti mitä taitoja työelämässä tarvitaan ja miten voisit kehittää itseäsi osaajana. Osallistu erilaisiin koulutuksiin ja tilaisuuksiin, sekä pyri niiden avulla löytämään uusia tapoja ja työkaluja oman osaamisesi kehittämiseen. Koulutukset ovat myös loistava mahdollisuus verkostoitua.

Kokeile keikkatöitä

Kunta-alalla keikkatyöt ja sijaisuudet ovat loistava väylä kohti uusia haasteita ja pidempiä työsuhteita. Keikkatöiden avulla voit tutustua uusiin toimialoihin ja kehittää osaamistasi. Täältä voit lukea lisää miksi keikkatyöt kannattavat tai voit myös tutustua alueesi keikkatöihin täällä.

Älä luovuta

Positiivisena pysyminen työnhaussa olla joskus todella haastavaa. Tärkeintä on kuitenkin, ettet luovuta tai turhaudu. Muista, että rekrytoijille asenteesi osoittaa myös sen, että olet jaksanut jatkaa työnhakuasi vastoinkäymisistä huolimatta. Tämä osoittaa heille sen, että olet päättäväinen ja sitoutunut, jotka ovat jo kaksi tärkeää ominaisuutta hyvässä työntekijässä.

Lue myös: Työhakemus - tässä hyvät vinkit

Avoimiin työpaikkoihin voit tutustua täällä.

Tsemppiä työnhakuun!

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista