Ohjeet persoonallisempaan hakemukseen

15.9.2020 10:06 Kaisa Helminen

Ohjeet persoonallisempaan hakemukseen

Työnhakijana saatat miettiä kuinka tehdä hakemus, joka on persoonallinen, itsesi näköinen ja jolla voit erottua muista hakijoista. Tämän toteuttaminen voi olla helppoa cv:ssä, jossa saat käyttää luovuuttasi esimerkiksi värejä, fontteja ja kuvia käyttäen. Joskus työhakemuksiin ei kuitenkaan pysty liittämään erillisiä liitteitä, vaan työnhaku tapahtuu valmiin hakulomakkeen kautta, jossa kysymykset on laadittu valmiiksi. Kun käytössäsi on vain hakulomakkeen valmiit vastauskentät ja mahdollisesti myös rajattu sanamäärä, voi oman persoonan esiintuominen tuntua hankalalta.

Oman persoonasi esiintuomisella pystyt parhaassa tapauksessa luomaan itsestäsi aidon kuvan sekä erottumaan muista hakijoista positiivisella tavalla. Vaikka CV:ssä pystyt tuomaan persoonaasi helpommin esille, voi persoonaa tuoda esiin myös kirjallisissa vastauksissa. Kokosimme alle Kuntarekryn vinkit persoonallisempaan hakemukseen.

  • Hakukenttien sanamäärä on usein rajattu melko pieneksi, joten kannattaa miettiä, että kertoo asiansa mahdollisimman tiivisti mutta myös mielenkiintoisesti. Sanavalinnat saavat lyhyessä tekstissä suuremman merkityksen.
  • Vältä turhia pikku sanoja, mutta muista että pelkkien faktojen luetteleminen ei välttämättä kerro mitään persoonastasi.

  • Kun saat kertoa vapaasti itsestäsi tai osaamisestasi muista aloitus. Aloituksen on oltava kiinnostava, jotta rekrytoija jatkaa tekstisi lukemista ensimmäistä lausetta pidemmälle.

  • Kerro esimerkkien avulla omasta osaamisestasi ja miksi juuri sinut pitäisi valita.

  • Kertomalla omista harrastuksistasi tai kiinnostuksen kohteistasi kerrot paljon itsestäsi ja siitä mistä pidät.

  • Pidä teksti aitona ja rentona. Muotoile teksti aina juuri sille organisaatiolle, johon olet hakemassa.

  • Olet varmasti loisto tyyppi. Mieti että myös lukijan on pystyttävä aistimaan se.

  • Muista että koulutus tai työkokemus eivät ole kaikki kaikessa. Usein se ratkaisee, minkälainen tyyppi sinä olet!

Muista aina olla oma itsesi, älä liioittele sanomiasi tai yritä mahduttaa itseäsi tiettyyn muottiin. Omana itsenäsi löydät myös itsellesi työpaikan, johon varmasti sovit. Muista siis hakemusta täyttäessäsi tuoda omaa persoonaasi peliin ja näin ollen erotut varmasti muista!

Avoimia työpaikkoja pääset selailemaan tästä

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista