Skip to main content

Harjoittelupaikkaa etsimässä?

27.9.2022 08:30

Harjoittelupaikkaa etsimässä?

Oletko työharjoittelupaikkaa etsivä opiskelija? Kuntarekrystä löydät useiden eri alojen työharjoittelupaikkoja eri puolelta Suomea. Voit suorittaa työharjoittelun esimerkiksi oman kotipaikkakuntasi kuntaorganisaatiossa tai hyvinvointialueella.

Miksi työharjoitteluun?

Työharjoittelu on loistava mahdollisuus kartuttaa omaa osaamista ja luoda verkostoja työelämään. Vaikka harjoittelu ei olisikaan pakollinen osa tutkintoasi, sen suorittamista kannattaa kuitenkin harkita.

Työharjoittelussa pääset soveltamaan koulussa opittuja teorioita käytäntöön, opit työelämästä ja sen pelisäännöistä ja saat laajennettua verkostojasi työmarkkinoille tutustumalla uusiin ihmisiin. Usein hyvin suoritettu työharjoittelu avaa ovia myös vakituiseen työpaikkaan tai osa-aikatyöhön opintojen ohessa harjoittelujakson päätyttyä.

Mistä harjoittelupaikan löytää?

Kunnat, kuntaomisteiset yhtiöt ja hyvinvointialueet tarjoaa monipuolisia työharjoittelupaikkoja eri alan opiskelijoille. Harjoittelun voi suorittaa esimerkiksi hallinnon, opetuksen, markkinoinnin tai terveydenhuoltoalan parissa.

Kuntarekryssä on tällä hetkellä haettavana useita harjoittelupaikkoja ja ensi kevään paikkoja avautuu syksyn mittaan lisää. Seuraavan kesän harjoittelupaikat tulee yleensä hakuun alkuvuonna. Voit katsoa kaikki harjoittelupaikat tai rajata hakua esimerkiksi tehtäväalueen, työnantajan ja sijainnin mukaan. Monet organisaatiot tarjoavat myös mahdollisuuden avoimen harjoitteluhakemuksen jättämiselle.

Ole oma-aloitteinen

Mikäli et löydä Kuntarekrystä sopivaa harjoittelupaikkaa, voit aina ottaa yhteyttä suoraan siihen organisaatioon, jossa haluaisit harjoittelusi suorittaa. Oma-aloitteisuus ja aktiivisuus ovat usein toivottuja ominaisuuksia harjoittelijalta, joten osoita rohkeasti halukkuutesi päästä työharjoitteluun.

Jos et tiedä keneltä tai mitä kanavaa käyttäen tiedustelisit harjoittelupaikkaa, kannattaa lähestyä organisaation henkilöstöasioista vastaavaa henkilöä - hän osaa neuvoa sinua eteenpäin. Muista aina olla ajoissa asialla!

työharjoittelupaikat kuntarekryssä

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista