Skip to main content

Työharjoittelu kunta-alalla

15.2.2022 08:00

Työharjoittelu kunta-alalla

Oletko työharjoittelupaikkaa etsivä opiskelija? Kuntarekrystä löydät useita eri alojen työharjoittelupaikkoja eri puolelta Suomea. Voit suorittaa työharjoittelun esimerkiksi oman kotipaikkakuntasi kunnassa.

Miksi työharjoitteluun?

Työharjoittelu on loistava mahdollisuus kartuttaa omaa osaamista ja luoda verkostoja työelämään. Vaikka harjoittelu ei olisikaan pakollinen osa tutkintoasi, sen suorittamista kannattaa kuitenkin harkita.

Työharjoittelussa pääset soveltamaan koulussa opittuja teorioita käytäntöön, opit paljon työelämästä ja työelämän pelisäännöistä, saat laajennettua verkostojasi työelämään ja tutustut uusiin ihmisiin. Usein hyvin suoritettu työharjoittelu avaa ovia myös vakituiseen työpaikkaan harjoittelujakson päätyttyä.

Mistä harjoittelupaikan löytää?

Kunta-ala tarjoaa monipuolisia työharjoittelupaikkoja eri alan opiskelijoille. Harjoittelun voi suorittaa esimerkiksi hallinnon, opetuksen, markkinoinnin tai terveydenhuoltoalan parissa. Kuntien lisäksi harjoittelupaikkoja tarjoavat myös sairaanhoitopiirit ja kuntaomisteiset organisaatiot.

Kuntarekryssä on tällä hetkellä haettavana kymmeniä harjoittelupaikkoja. Voit katsoa kaikki harjoittelupaikat tai hakea niitä sivuiltamme hakusanalla harjoittelu. Hakua voi rajata esimerkiksi tehtäväalueen, työnantajan ja sijainnin mukaan. Monet organisaatiot tarjoavat myös mahdollisuuden avoimen harjoitteluhakemuksen jättämiselle.

Ole oma-aloitteinen

Mikäli et löydä Kuntarekrystä sopivaa harjoittelupaikkaa, voit aina ottaa yhteyttä suoraan siihen organisaatioon, jossa haluaisit harjoittelusi suorittaa. Oma-aloitteisuus ja aktiivisuus ovat usein toivottuja ominaisuuksia harjoittelijalta, joten osoita rohkeasti halukkuutesi päästä työharjoitteluun.

Jos et tiedä keneltä tai mitä kanavaa käyttäen tiedustelisit harjoittelupaikkaa, kannattaa lähestyä organisaation henkilöstöasioista vastaavaa henkilöä. Hän osaa neuvoa sinua eteenpäin.

Mikäli haluat suorittaa harjoittelusi tämän kevään tai kesän aikana, harjoittelupaikkoja tulisi alkaa katselemaan viimeistään nyt. Muista olla ajoissa asialla!

työharjoittelupaikat kuntarekryssä

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista