Organisation Ålands hälso- och sjukvård, rekrytering och öppna jobb. - Kuntarekry Skip to main content
Ålands hälso- och sjukvård

Ålands hälso- och sjukvård

Ålands hälso- och sjukvård (ÅHS) är ett storsjukhus i miniatyr med 114 vårdplatser. ÅHS ansvarar för hela den offentliga hälso- och sjukvården på Åland, från mödra- och barnhälsovård till olika former av specialsjukvård och vård i livets slutskede. Den omfattande service som ÅHS erbjuder ålänningarna och örikets besökare präglas av en människonära atmosfär där omtanke och kvalitet står i fokus. Kontinuerligt samarbete med sjukhus i Helsingfors, Åbo och Uppsala ger även ÅHS patienter och medarbetare tillgång till nordisk toppkompetens.

Verksamheten är huvudsakligen koncentrerad till Mariehamn men är även representerad på landsbygden och i skärgården med en hälsocentral i Godby och hälso- och sjukvårdsmottagningar i de flesta kommuner. Tandvård finns förutom i Mariehamn också i Godby.

FÖR PERSONALEN

Åland har ett eget tjänstekollektivavtal som är anpassat till de lokala förhållandena. ÅHS erbjuder olika typer av friskvårdsförmåner till sina anställda såsom motion, massage och kultur. ÅHS har ett antal personalbostäder och kan hjälpa till med att skaffa en bostad.

LIVET PÅ ÅLAND

ÅHS erbjuder en trygg arbetsplats i en rofylld och naturskön omgivning. Åland har även ett stort utbud av olika fritidsaktiviteter och ett rikt kulturliv. Möjligheterna är nästan obegränsade. Dessutom ligger Stockholm bara tre timmar bort. Du kan åka på morgonen och vara hemma igen på kvällen.

Lediga jobb
Ålands hälso- och sjukvård 6

Visa allt