Skip to main content
Mariehamns stad

Mariehamns stad

Mariehamn är Nordens minsta metropol och Ålands enda stad, med drygt 11.700 invånare. Här erbjuds du både ett lugnare tempo i en trygg småstadsidyll och ett myllrande folkliv under sommarhalvåret. Stadens läge mitt i Östersjön innebär också att du enkelt når flera nordiska städer med flyg eller båt.

En lättare vardag
Vardagspusslet blir enklare i Mariehamn när avstånden är korta och bilköerna nästintill obefintliga. Här har du ofta både jobb, boende, daghem, skola, fritid och naturen på promenad- eller cykelavstånd. I staden finns det även fler butiker, restauranger och service än i andra städer av motsvarande storlek. Mariehamns mångsidiga och aktiva föreningsliv, inom både kultur som idrott, gör det också lätt att utöva sin egen favoritsyssla.

Jobba inom Mariehamns stad
Inom Mariehamns stad arbetar drygt 800 personer inom många olika branscher. Vi arbetar för att ge bästa möjliga service till de som bor, jobbar och studerar här - och till andra som behöver våra tjänster. Ett viktigt mål är också att kontinuerligt utveckla förvaltning, service och miljö för att även i fortsättningen vara en attraktiv stad för våra invånare och besökare. Våra största verksamhetsområden är äldreomsorg, barnomsorg och undervisning, men vi arbetar också med frågor som gäller till exempel stadsplanering, trafik, räddningstjänst, kultur, idrott och fritid. Vi publicerar löpande nya jobb, välkommen att ansöka och bli en del av vår gemenskap!

Lediga jobb
Mariehamns stad 22

Visa allt
Visa allt