Anonyymi rekrytointi

1.3.2021 15:52

Anonyymi rekrytointi

Oletko kuullut anonyymista rekrytoinnista? Tai oletko itse jo hakenut työpaikkoja, joissa on käytetty anonyymia rekrytointitapaa?

Anonyymi rekrytointi edistää hakemusten tasapuolista, osaamiseen ja pätevyyteen perustuvaa käsittelyä rekrytointiprosessin aikana. Anonyymissä rekrytoinnissa hakemuksia käsitellään ilman työnhakijoiden tunnistetietoja, kuten nimeä, kuvaa, syntymäaikaa, sukupuolta, yhteistietoja tai äidinkieltä. Anonyymisyys päättyy yleensä siihen, kun päätös haastatteluun kutsuttavista on tehty ja tarvitaan hakijoiden yhteystietoja yhteydenottoja varten.

Moni kunta rekrytoi anonyymisti

Useampi Kuntarekryä käyttävä kunta rekrytoi nykyään myös anonyymisti. Esimerkiksi Turussa, Espoossa, Vaasassa, Janakkalassa ja Rovaniemellä käytetään anonyymiä rekrytointia jo useammassa rekrytoinnissa. Rovaniemen kaupungin mukaan anonyymi rekrytointi tukee tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta, jotka ovat kaupungille muutenkin tärkeitä teemoja. Anonyymi rekrytointi ja tasapuolisuus nähdään myös positiivisena kilpailutekijänä työmarkkinoilla.

Kuntarekry.fi etusivulta löytyy nykyään yhtenä hakutekijänä Anonyymi. Sitä klikkaamalla saat listauksen kaikista rekrytointijärjestelmässä anonyymeiksi merkityistä rekrytoinneista. Tällä hetkellä avoinna olevia anonyymeja rekrytointeja on kymmeniä.

Oletko hakemassa työpaikkaa, jossa käytetään anonyymia rekrytointia?

Muistathan välttää tällöin henkilötietojen kertomista myös muissa kuin anonyymeiksi merkityissä hakulomakkeen kentissä. Esimerkiksi vapaa sana -kentissä ei tulisi kertoa omia tunnistetietoja, jotta rekrytoijat voivat tehdä rekrytointipäätöksiä puhtaasti osaamiseen ja pätevyyteen keskittyen.

Jos haluat lukea lisää anonyymistä rekrytoinnista, klikkaa tästä!

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista