Skip to main content

Anonyymi rekrytointi – tasa-arvoista työnhakua

10.11.2022 09:00

Anonyymi rekrytointi – tasa-arvoista työnhakua

Oletko jo kuullut anonyymista rekrytoinnista? Nykyään puhtaasti hakijan osaamiseen perustuva työnhaku on mahdollista haastattelutilanteeseen saakka sellaisissa rekrytoinneissa, joissa tähän tarjotaan mahdollisuutta.

Anonyymissä rekrytoinnissa hakemuksia käsitellään ilman työnhakijoiden tunnistetietoja kuten nimeä, kuvaa, syntymäaikaa, sukupuolta, yhteystietoja tai äidinkieltä. Näin ollen anonyymi rekrytointi edistää hakemusten tasapuolista, osaamiseen ja pätevyyteen perustuvaa käsittelyä rekrytointiprosessin aikana. Hyödyntämällä anonyymia rekrytointimenettelyä organisaatio pyrkii löytämään juuri sen osaamiseltaan pätevimmän henkilön kyseiseen tehtävään ja usein myös lisäämään työyhteisönsä monimuotoisuutta. Anonyymisyys päättyy yleensä siihen, kun päätös haastatteluun kutsuttavista on tehty ja tarvitaan hakijoiden yhteystietoja yhteydenottoa varten.

Moni työnantaja rekrytoi anonyymisti

Moni Kuntarekryä käyttävä työnantaja rekrytoi nykyään myös anonyymisti – esimerkiksi Turussa, Espoossa, Vaasassa, Janakkalassa ja Rovaniemellä jo useat rekrytoinnit ovat anonyymeja. Rovaniemen kaupungin mukaan anonyymi rekrytointi tukee tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta, jotka ovat kaupungille muutenkin tärkeitä teemoja. Anonyymi rekrytointi ja tasapuolisuus nähdään myös positiivisena kilpailutekijänä työmarkkinoilla.

Kuntarekryyn anonyymi rekrytointi -ominaisuus tuli vuonna 2020 ja nykyään Kuntarekry.fi -työpaikkailmoitusportaalista löytyy yhtenä hakutekijänä Anonyymi. Sitä klikkaamalla saat listauksen kaikista anonyymeiksi merkityistä rekrytoinneista. Anonyymeja rekrytointeja löytyy jatkuvasti kymmeniä.

Oletko hakemassa työpaikkaa, jossa rekrytointi on anonyymi?

Jos olet hakemassa työpaikkaa jossa rekrytointi on anonyymi, muistathan välttää tällöin henkilötietojen kertomista myös muissa kuin anonyymeiksi merkityissä hakulomakkeen kentissä. Esimerkiksi avoimissa kentissä ei tulisi kertoa omia tunnistetietoja, jotta rekrytoijat voivat tehdä rekrytointipäätöksiä puhtaasti osaamiseen ja pätevyyteen keskittyen.

Jos haluat lukea lisää anonyymistä rekrytoinnista, klikkaa tästä. Anonyymit rekrytoinnit löydät alla olevasta painikkeesta.

Anonyymit rekrytoinnit

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista