Skip to main content

Anonyymi rekrytointi

21.3.2022 16:08

Anonyymi rekrytointi

Oletko kuullut anonyymista rekrytoinnista? Tai oletko itse jo hakenut työpaikkoja, joissa on käytetty anonyymia rekrytointitapaa?

Anonyymissä rekrytoinnissa hakemuksia käsitellään ilman työnhakijoiden tunnistetietoja, kuten nimeä, kuvaa, syntymäaikaa, sukupuolta, yhteistietoja tai äidinkieltä ja näin ollen anonyymi rekrytointi edistää hakemusten tasapuolista, osaamiseen ja pätevyyteen perustuvaa käsittelyä rekrytointiprosessin aikana. Usein anonyymin rekrytoinnin avulla organisaatio pyrkii myös lisäämään työyhteisönsä monimuotoisuutta sekä löytämään juuri sen osaamiseltaan pätevimmän henkilön kyseiseen tehtävään. Anonyymisyys päättyy yleensä siihen, kun päätös haastatteluun kutsuttavista on tehty ja tarvitaan hakijoiden yhteystietoja yhteydenottoja varten.

Moni työnantaja käyttää anonyymia rekrytointia

Useampi Kuntarekryä käyttävä kunta ja organisaatio rekrytoi nykyään myös anonyymisti. Esimerkiksi Turussa, Espoossa, Vaasassa, Janakkalassa ja Rovaniemellä käytetään anonyymiä rekrytointia jo useammassa rekrytoinnissa. Rovaniemen kaupungin mukaan anonyymi rekrytointi tukee tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta, jotka ovat kaupungille muutenkin tärkeitä teemoja. Anonyymi rekrytointi ja tasapuolisuus nähdään myös positiivisena kilpailutekijänä työmarkkinoilla.

Kuntarekryyn anonyymi rekrytointi -ominaisuus tuli vuonna 2020 ja nykyään Kuntarekry.fi etusivulta löytyy yhtenä hakutekijänä Anonyymi. Sitä klikkaamalla saat listauksen kaikista anonyymeiksi merkityistä rekrytoinneista. Avoinna olevia anonyymeja rekrytointeja löytyy jatkuvasti kymmeniä.

Oletko hakemassa työpaikkaa, jossa käytetään anonyymia rekrytointia?

Jos olet hakemassa työpaikkaa jossa käytetään anonyymia rekrytointia, muistathan välttää tällöin henkilötietojen kertomista myös muissa kuin anonyymeiksi merkityissä hakulomakkeen kentissä. Esimerkiksi vapaa sana -kentissä ei tulisi kertoa omia tunnistetietoja, jotta rekrytoijat voivat tehdä rekrytointipäätöksiä puhtaasti osaamiseen ja pätevyyteen keskittyen. Jos haluat lukea lisää anonyymistä rekrytoinnista, klikkaa tästä. Anonyymit rekrytoinnit löydät alla olevasta painikkeesta.

Anonyymit rekrytoinnit

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista