Skip to main content

Työnhakijan opas

27.6.2023 10:06

Työnhakijan opas

Työnhakijan opas kokoaa yhteen kaikki olennaiset työnhakuun liittyvät asiat ja neuvoo hakijoita Kuntarekryn käytössä.

Mikäli jokin työnhakuun liittyvä asia, kuten esimerkiksi Kuntarekryyn rekisteröityminen, oma profiili, työpaikkojen löytäminen tai jokin muu askarruttaa, kannattaa kurkata

Työnhakijan oppaaseen

ja katsoa, löytyisikö vastaus sieltä.

Oppaassa kerrotaan myös yleisesti Kuntarekrystä sivustona ja mihin sitä käytetään sekä mikä Kuntarekryn rooli on työnhaussa, eli mitkä kysymykset kannattaa osoittaa juuri Kuntarekrylle ja mitkä taas rekrytoivalle organisaatiolle.

Työpaikkojen löytäminen

Oppaasta löydät vinkkejä, kuinka pystyt etsimään juuri sinua kiinnostavia työpaikkoja Kuntarekrystä ja rajaamaan hakua omien mielenkiinnonkohteidesi mukaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Opas neuvoo, kuinka pystyt esimerkiksi tallentamaan omat suosikkisi sekä tekemään hakuvahdin, jonka avulla saat haluamasi työpaikkailmoitukset suoraan omaan sähköpostiisi. Oppaan avulla opit myös, kuinka pystyt jakamaan työpaikkailmoituksia sosiaalisessa mediassa.

Oma profiili

Kun olet löytänyt mielenkiintoisen työpaikkailmoituksen, löydät oppaasta ohjeet, kuinka voit rekisteröityä työnhakijaksi ja kirjautua sisään palveluun. Löydät neuvot siihen, kuinka muokkaat omaa profiiliasi ja hakemuksiasi ja myös siihen, kuinka pystyt poistamaan oman tilisi.

Mikäli olet unohtanut salasanasi tai käyttäjätunnuksesi, neuvoo opas, kuinka pystyt luomaan tai tilaamaan itsellesi uuden. Voit myös tutustua artikkeliin aiheesta täällä.

Sijaisrekrytoinnit eli keikkatyöt

Sijaisrekrytointeja käsitellään omassa kappaleessa ja oppaassa neuvotaankin kattavasti, miten sijaisuuksien eli keikkatöiden tekeminen käytännössä tapahtuu, sekä miten kiinnostuksen ja käytettävyyden pystyy ilmaisemaan tai päivittämään.

Opas neuvoo myös, kuinka pystyt jättämään avoimen hakemuksen Kuntarekryn kautta. Käy tutustumassa Työhakijan oppaaseemme ja löydä vastauksia ja vinkkejä työnhakuun!

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista