Työnhakijan opas

14.7.2020 09:22 Kaisa Helminen

Työnhakijan opas

Työnhakijoita kiinnostaa ja mietityttää usein monet eri asiat. Jotta työnhaku sujuisi mahdollisimman sujuvasti, kannattaa kysymysten herätessä katsoa uutta työnhakijoille suunnattua opasta. Kuntarekryn tekemä opas kokoaa yhteen kaikki työnhakuun liittyvät asiat ja neuvoo työnhakijoita monessa eri asiassa.

Työpaikkojen löytäminen

Opas neuvoo, kuinka pystyt etsimään juuri sinua kiinnostavia työpaikkoja Kuntarekrystä ja rajaamaan niitä omien mielenkiinnon kohteidesi mukaan. Opas neuvoo, kuinka pystyt tallentamaan omat suosikkisi sekä tekemään hakuvahdin, jonka avulla saat haluamasi työpaikkailmoitukset suoraan omaan sähköpostiisi. Opit myös, kuinka pystyt jakamaan työpaikkailmoituksia sosiaalisessa mediassa.

Oma profiili ja keikkatyö

Kun olet löytänyt mielenkiintoisen työpaikkailmoituksen, löydät oppaasta ohjeet, kuinka voit rekisteröityä työnhakijaksi ja kirjautua sisään palveluun. Opas neuvoo, kuinka muokkaat omaa profiiliasi ja hakemuksiasi ja myös, kuinka pystyt poistamaan tilin. Mikäli olet unohtanut salasanasi tai käyttäjätunnuksesi, neuvoo opas, kuinka pystyt luomaan tai tilaamaan itsellesi uuden. Oppaassa käsitellään myös keikkatyötä ja kuinka keikoille pystyy ilmoittautumaan tai kuinka keikkailmoituksen pystyy perumaan.

Sijaisrekrytoinnit

Työnhakijoiden oppaassa kerrotaan yleisesti myös Kuntarekrystä sivustona, eli mikä sen on ja mihin sitä käytetään. Oppaassa kerrotaan myös mikä Kuntarekryn rooli on työnhaussa ja mitkä kysymykset kannattaa osoittaa juuri Kuntarekrylle ja mitkä taas rekrytoivalle organisaatiolle. Sijaisrekrytointeja käsitellään omassa kappaleessa ja oppaassa neuvotaankin, miten sijaisuuksien tekeminen käytännössä tapahtuu sekä miten kiinnostuksen ja käytettävyyden pystyy ilmaisemaan tai päivittämään. Opas neuvoo myös, kuinka pystyt jättämään avoimen hakemuksen Kuntarekryn kautta.


Lataa työnhakijan opas tästä

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista