test

Sosiaaliohjaaja (lastensuojelun jälkihuolto, Jämsä) vuorotteluvapaa

Hakuaika päättyy  6.5.2024 15:45

Haemme Keski-Suomen hyvinvointialueelle lastensuojelun jälkihuoltoon Jämsään vuorotteluvapaan sijaisuuteen

SOSIAALIOHJAAJAA

Vuorotteluvapaan sijaisuus sijoittuisi 16.5.2024-11.11.2024 aikavälille (tai sopimuksen mukaan 180 päiväksi). Aloitusajankohta sovittavissa joustavasti touko-kesäkuulle.

Keski-Suomen hyvinvointialueen lastensuojelun jälkihuolto on järjestetty keskitetysti, osana sijais- ja jälkihuollon palveluyksikköä lastensuojelun palvelualueella. Keskitetty jälkihuolto on jaettu kahteen tiimiin, tiimiin 1 ja 2. Tiimissä 1 työskentelee johtava sosiaalityöntekijä, seitsemän sosiaalityöntekijää ja neljä sosiaaliohjaajaa. Tiimissä 2 työskentelee johtava sosiaalityöntekijä, seitsemän sosiaalityöntekijää, kaksi sosiaaliohjaajaa ja yksi jälkihuollon ohjaaja. Haettava virka sijoittuu tiimiin 1.

Jälkihuollon tiimit vastaavat asiakassuunnitelmaan perustuen sosiaalipalvelujen järjestämisestä 18 vuotta täyttäneelle nuorelle sijaishuollon tai avohuollon tukitoimena tapahtuneen sijoituksen päättymisen jälkeen. Jälkihuollon sosiaaliohjaus on suunnitelmallista asiakas- ja asiantuntijatyötä, jonka tavoitteena on tukea nuoren itsenäistymistä ja aikuistumista, vahvistaa nuoren toimintakykyä ja vähentää syrjäytymisen riskiä.

Jälkihuollon sosiaaliohjaajana tuet jälkihuoltonuorten itsenäistymistä. Sosiaaliohjauksen tuki on yksilökohtaista ja sen muodot vaihtelevat paljon. Apu voi esim. olla arjenhallintaan liittyvien neuvojen antamista, opastamista virastoasioiden hoidossa, palveluihin ohjaamista, osallistumista nuoren erilaisiin verkostoihin ja keskusteluapua/psykososiaalista tukea elämän erilaisissa kriisi- ja muissa tilanteissa. Virassa olevat sosiaaliohjaajat pystyvät tekemään taloudellisen tuen päätöksiä sovittujen linjausten mukaisesti ja niihin liittyviä palvelupäätöksiä sekä tekemään lausuntoja niitä pyytäville tahoille. Lisäksi toimit työparina sosiaalityöntekijälle.

Mukavan ja ammattitaitoisen tiimin lisäksi tarjoamme työn tueksi viikoittaiset tiimipalaverit, säännöllisen työnohjauksen sekä työhön liittyvää koulutusta.

Tehtävässä toimimista helpottaa auton käyttömahdollisuus.

Kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/2015) 3 §, 8 §:n mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (sosionomi, geronomi tai kuntoutuksen ohjaaja). Arvostamme aiempaa kokemusta lastensuojelun jälkihuollon sosiaaliohjaajan työstä tai muusta sosiaaliohjauksesta. Tehtävä edellyttää lisäksi vahvoja vuorovaikutustaitoja, kykyä itsenäiseen asiakastyöhön, valmiutta päätöksentekoon sekä erilaisten asiakirjatekstien tuottamiseen.

-------------------------------------------------------
Vuorotteluvapaan sijaisen on oltava työtön työnhakija TE-toimistossa välittömästi ennen sijaisuuden alkamista. Sijaiseksi käy henkilö, jonka työttömyys on yhdessä tai useammassa jaksossa kestänyt vähintään 90 kalenteripäivää vuorotteluvapaan alkamista edeltäneiden 14 kuukauden aikana.

Poikkeus: Seuraavissa tilanteissa sijaiseksi voidaan palkata henkilö, jonka työttömyys on kestänyt vain yhden päivän välittömästi ennen sijaisuuden alkamista:
- Henkilö on vuorotteluvapaan alkaessa alle 25-vuotias tai yli 55-vuotias.
- Henkilö on alle 30-vuotias ja ammatillisen- tai korkeakoulututkinnon suorittamisesta on kulunut enintään vuosi.
- Keskeneräiset opinnot ja mahdollinen yritystoiminta on selvitettävä TE-toimistossa. Sijaiseksi ei voida palkata henkilöä, jota pidetään työttömyysturvalaissa määriteltynä päätoimisena opiskelijana tai päätoimisena yrittäjänä.
-------------------------------------------------------

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimuksen mukaisesti (SOTE-sopimus). Virassa noudatetaan koeaikaa ja virkaan valittavan tulee esittää terveydentilaa koskeva selvitys. Valitun tulee lisäksi esittää lasten ja nuorten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämiseksi annetun lain (504/2002) mukainen rikosrekisteriote ennen toimen vastaanottamista.

Lämpimästi tervetuloa meille töihin!


Lisätietoja

http://www.hyvaks.fi

Yhteystiedot

Ota yhteyttä, kerron mielelläni lisää:

-

Minna-Maria Saarinen, johtava sosiaalityöntekijä

p. 040 663 9631

minna-maria.saarinen@hyvaks.fi

Hae työpaikkaa

Kaikki organisaation avoimet työpaikat

Työnantaja Olemme Keski-Suomen suurin työnantaja ja vastaamme keskisuomalaisten sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palveluista. Meidän jokaisella, noin 12 000 ammattilaisella, on yhtä tärkeä ja merkityksellinen tehtävä ja rooli hyvinvointialueemme toiminnassa. Rohkaisemme toisiamme avoimeen, lämminhenkiseen ja turvallisen työyhteisön luomiseen ja arvostamme toistemme osaamista. Tarjoamme mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen ja monipuolisiin urapolkuihin. Avoimuus, palveleva johtaminen ja työelämän joustojen tarjoaminen elämäntilanteesi mukaan ovat hyvinvointialueemme työyhteisöjen vetovoimatekijöitä. Haluamme olla ihmislähtöisin hyvinvointialue. Lämpimästi tervetuloa työkaveriksi! Tutustu työnantajaan