Sosiaalityöntekijä ikääntyneiden asiakasohjaukseen

Hakuaika päättyy  3.6.2024 12:00

Sosiaalityöntekijä, oletko ajatellut hakea uutta työtehtävää? Lue lisää avoimesta sosiaalityöntekijän tehtävästämme ja hae rohkeasti mukaan rakentamaan yhdessä parempaa tulevaisuutta!

Etsimme asiakasohjaukseen sosiaalityöntekijää vakituiseen virkasuhteeseen 1.8.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan pohjoiselle alueelle. Työyksikkö palvelussuhteen alkaessa on ikääntyneiden palvelut.


Keitä me olemme?
Ikääntyneiden palveluissa toimii keskitetty asiakasohjaus, joka toimii viidellä palvelualueella Pohjois-Savon hyvinvointialueella. Asiakasohjauksen toiminta muodostuu seudullisesta ikäkeskuksen neuvonnasta, asiakasohjauksesta, asumispalveluun ohjautumisen kokonaisuudesta ja gerontologisesta sosiaalityöstä. Gerontologisessa sosiaalityössä toimii johtavan sosiaalityöntekijän johdolla sosiaalityöntekijät ja sosiaaliohjaajat. Asiakasohjaus kokonaisuudessaan on lähes 100 työntekijän työyhteisö.


Millaiseen työhön etsimme tekijää?
Gerontologisen sosiaalityön tehtävänä on vastata lakisääteisen sosiaalityön toteutuksesta ikäihmisille. Työssä korostuu ikäihmisen erityisen tuen, usein yhtäaikaisiin toisiinsa kietoutuneisiin tuen tarpeisiin liittyvä arviointi ja ratkaisuvaihtoehtojen etsiminen yhdessä asiakkaan, omaisen sekä muiden yhteistyötahojen kanssa. Tehtävänäsi on yhdessä moniammatillisen tiimin kanssa varmistaa, että asiakas ohjautuu mahdollisimman sujuvasti tarvitsemansa tuen ja palveluiden piiriin.

Sosiaalityöntekijän työssä keskeistä:
• sosiaalityöntekijä osallistuu erityisen tuen tarpeen tunnistamiseen ja osallistuu erityisen tuen tarpeessa olevan asiakkaan palvelutarpeen arviointiin
• vahvistaa ikääntyneiden hyvinvointia edistäviä olosuhteita ja toimintakykyä yhteistyössä omaisten ja yhteistyöverkostojen kanssa
• tekee tarvittavat päätökset taloudellisista tukitoimista (täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki)
• sosiaalityöntekijä toimii omatyöntekijänä erityisen tuen tarpeessa oleville ikäihmisille 

Mitä me tarjoamme työntekijöillemme?
Sosiaalityöntekijänä saat ammatillista tukea tiimisi muilta sosiaalityöntekijöiltä ja johtavalta sosiaalityöntekijältä, joka toimii ammatillisena esihenkilönäsi, sekä asiakasohjauksen palveluissa työskentelevältä muulta henkilöstöltä. Työntekoasi tukee myös mahdollisuus juridisen tuen konsultaatioon tarvittaessa. Lisäksi tuemme työhyvinvointia mm. ePassilla, työnohjauksella ja koulutuksella. Joustava työaika tukee työn suunnittelua ja jaksamista. Sinulla on mahdollisuus tehdä sopimuksen mukaan myös osittain etätyötä.

Tarjoamme sinulle merkityksellistä ja mielenkiintoista työtä ikääntyneiden parissa uudistumismyönteisessä työyhteisössä. Gerontologisen sosiaalityön kokonaisuus on rakentumassa alueellamme ja pääset kehittämään gerontologisen sosiaalityön ja -ohjauksen palvelukokonaisuutta osana asiakasohjausta.

Palkkaus toteutuu SOTE sopimuksen mukaan 3900€/ kk.


Odotuksemme hakijalta?
Arvostamme aikaisempaa kokemusta gerontologisesta sosiaalityöstä, hyviä vuorovaikutus- ja tiimityön taitoja sekä sosiaalihuoltoon liittyvää iäkkäiden palvelujen substanssiosaamista. Odotamme sinulta avointa ja innostunutta asennetta toimia yhdessä meidän tiimimme kanssa.

Olisitko Sinä tiimimme uusin vahvistus?


Kelpoisuusehtona sosiaalityöntekijän virkaan on ylempi korkeakoulututkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu pääaineopinnot tai pääainetta vastaavat yliopistolliset opinnot sosiaalityössä (laki sosiaalihuollon ammattihenkilöistä 817/2015, 7§ ja 12§) sekä todistus rekisteröinnistä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden rekisteriin. Virkaan voidaan valita määräajaksi loppuvaiheen sosiaalityön opiskelija, jolle on nimetty ohjaaja työn tueksi.

Virkaan valitun on esitettävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista nähtäväksi hyväksyttävä lääkärintodistus. Pohjois-Savon hyvinvointialueelle palvelussuhteeseen valitulta pyydetään satunnaisesti huumausainetodistuksen esittämistä.

Noudatamme tartuntatautilain 48 § säännöksiä ja suositamme kaikille asiakas-/potilastehtävissä työskenteleville työntekijöillemme niiden mukaista rokotussuojaa. Sosiaalityö on myös kotikäyntityötä ja vaatii ajokortin.

Viran täytössä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa.

Haastattelut järjestetään viikolla 23-24.

Tarjoamme innostavan työympäristön, mahdollisuuden ammatilliseen kehittymiseen sekä tilaisuuden vaikuttaa positiivisesti yhteisöömme. Tule mukaan rakentamaan yhdessä parempaa huomista!


Lisätietoja

https://pshyvinvointialue.fi/toihin-meille
https://www.kuntarekry.fi/fi/tyonantajat/pohjois-savon-hyvinvointialue/sosiaaliala/

Yhteystiedot

Margit Laaksonen

Johtava sosiaalityöntekijä, gerontologinen sosiaalityö

Ikääntyneiden palvelut/ Neuvonta- ja asiakasohjaus

margit.laaksonen@pshyvinvointialue.fi

p. 044 4610362

Hae työpaikkaa

Kaikki organisaation avoimet työpaikat

Työnantaja Pohjois-Savon hyvinvointialue tarjoaa pelastustoimen, sosiaalihuollon ja terveydenhuollon palvelut Pohjois-Savon jokaiselle asukkaalle. Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa erikoissairaanhoitoa ja vastaa noin miljoonan suomalaisen vaativasta erikoissairaanhoidosta Itäisellä yhteistyöalueella. Meitä on jo lähes 13 000 hyvinvointialueen ammattilaista, tule mukaan rakentamaan huomisen hyvinvointia Pohjois-Savoon! Tutustu työnantajaan