Monipuolinen kunta-ala

9.7.2020 08:46 Kalle Matihaldi

Monipuolinen kunta-ala

Työskentely kunta-alalla ja julkisella sektorilla on paljon monipuolisempaa ja palkitsevampaa kuin usein ajatellaan. Julkiselta sektorilta löytyy useiden eri alojen työpaikkoja, joissa voit kasvaa, kehittyä ja edetä urallasi. Kunta-alan työpaikat mielletään usein sosiaali- ja terveysalan sekä opetusalan paikkoihin, mutta seasta löytyy paljon mielenkiintoisia haasteita. Tässä muutamia aloja, joissa eri kaupungit ja kunnat rekrytoivat ahkerasti. Kenties jokin niistä saattaa olla jopa sinun työurasi seuraava askel.

Kehittämis- ja projektitehtävät

Julkisella sektorilla tehdään paljon erilaisia kehittämishankkeita, joiden avulla hyvinvointivaltiotamme kehitetään entistä parempaan suuntaan. Hankkeet vaihtelevat kuntien hyvinvoinnista erilaisiin kaupungin vetovoiman vahvistamishankkeisiin. Hankkeilla voi olla suuria vaikutuksia esimerkiksi kaupunkikuvaan tai arjen sujuvuuteen kunnissa.

Tutustu erilaisiin kehittämis- ja projektitehtäviin tästä

IT/Tietohallinto

Tietotekniikan ammattilaiset ovat yhä tärkeämpi osa kuntien ja kaupunkien kehitystä. Myös kunnat ja kaupungit digitalisoituvat ja ottavat käyttöön erilaisia teknologioita. Olitpa sitten järjestelmäasiantuntija, web-analyytikko tai tuoteomistaja, myös julkinen sektori on halukas tarjoamaan sinulle paikkaa IT-tiimeissään.

Tutustu IT-alan työpaikkoihin tästä

Taloushallinto

Työskentely julkisen sektorin taloushallinnossa voi olla haastavaa mutta samalla myös erilaista ja jännittävää. Työtehtävät voivat vaihdella kuntien taloussuunnittelusta, kirjanpitäjän tai talousjohtajan tehtäviin. Kunta-ala etsii jatkuvasti osaavia talousihmisiä auttamaan hyvinvointiyhteiskunnan kehittämisessä, kenties sieltä löytyy paikka, joka täydellinen juuri sinulle.

Tutustu taloushallinnon työpaikkoihin tästä

Ympäristöala

Ympäristöalan tarjoamat työmahdollisuudet ovat monipuoliset. Tehtävät vaihtelevat ympäristötarkastajan tehtävistä hankesuunnitteluun ja terveystarkastajan tehtäviin. Käynnissä on usein erilaisia ympäristön kehityshankkeita, joihin kaivataan asiantuntevaa väkeä auttamaan näiden hankkeiden läpiviennissä.

Tutustu ympäristöalan tehtäviin tästä

Viestintä ja markkinointi

Kunnat ja kaupungit ovat jo pitkään olleet aktiivisia viestinnässään. Lähes jokainen Suomen kunta löytyy erilaisista sosiaalisen median kanavista ja viestintä on monipuolista. Kunnat ovat myös aktiivisia markkinoimaan omia työpaikkojaan sekä olemaan esillä erilaisissa tapahtumissa. Viestinnän työtehtävät julkisella puolella ovat varmasti monipuolisia ja mahdollisuuksia täynnä.

Tutustu viestinnän työpaikkoihin

Tässä listassa on vain muutamia esimerkkejä julkisen sektorin monipuolisesta työtarjonnasta. Jos et löytänyt sitä, joka lähinnä sinua kannatta käydä tutustumassa avoimiin työpaikkoihin tarkemmin Kuntarekryn-sivustolla. Hyvä starttipaikka on esimerkiksi tämä Työpaikat tehtävän mukaan sivu

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista