Skip to main content

Työnhaku kannattaa myös kesällä

30.6.2023 10:17

Työnhaku kannattaa myös kesällä

Jäitkö ilman kesätöitä tai etsitkö työtä tulevaksi syksyksi? Kesä on erinomaista aikaa päivittää työnhaun välineitäsi ja osaamistasi sekä pitää silmällä loppuvuoden työpaikkatarjontaa!

Pidä tietosi ajan tasalla

CV:n ja muiden työnhakuvälineiden päivitys voi tuntua raskaalle sen jälkeen, kun ne on saanut kertaalleen työstettyä. Työnhaussa on kuitenkin tärkeää, että tietosi ovat eri kanavissa ajan tasalla.

Mieti, missä kaikkialla sinulla on itsestäsi työnhakuun liittyviä tietoja ja mitä kanavia ja välineitä käytät. Todennäköisesti sinulla on ainakin olemassa erillinen CV ja mikäli olet ennen käyttänyt Kuntarekryä, olet saattanut tallentaa sinne oman profiilisi. Lisäksi sinulla voi olla LinkedIn -profiili ja kenties jonkinlainen portfolio. Olisi tärkeää, että näiden kaikkien tiedot vastaa toisiaan.

CV eli ansioluettelo. CV on toki syytä räätälöidä tai ainakin tarkistaa aina jokaiseen hakemaasi työpaikkaan erikseen, mutta se on helpompaa kun siihen on olemassa hyvä pohja. Aiemmasta artikkelistamme löydät kattavat käytännön ohjeet hyvän CV:n tekoon.

Vinkit CV:n tekoon

Hakijaprofiili. Luotuasi tunnukset Kuntarekryn hakijaportaaliin voit myös täyttää perustietosi omaan profiiliisi, jota voit sitten käyttää aina pohjana uusille jättämillesi hakemuksille. Täyttämällä profiilin tiedot kevennät jokaista hakemuksen tekoa huomattavasti. Kuntarekryn kautta rekrytoivat työnantajat päättävät aina itse, mitä tietoja pyytävät hakulomakkeilla. On kuitenkin tyypillistä, että hakulomakkeella pyydetään vastaavia tietoja kuin mitä CV:ssä sinulla olisi ja siksi ne on hyvä täydentää valmiiksi profiiliin.

Hakijaprofiilin päivittäminen

Keikkakalenteri. Oletko ilmoittautunut sijaiseksi Kuntarekry-järjestelmässä ja tullut valituksi jonkun organisaation sijaisrinkiin? Keikkoja saatetaan tarjota myös kesällä, joten muistathan päivittää keikkakalenteriin käytettävyystietosi myös läpi kesän. Mikäli et ole vielä jättänyt keikkatyöhakemusta, voit lukea siitä lisää täällä:

Keikkatöihin

LinkedIn. LinkedIn-profiilin sanotaan olevan ikään kuin sosiaalinen versio sähköisestä CV:stä. Rekrytoijat saattavat usein käydä katsomassa hakijan LinkedIn-profiilia, joten siellä olevien tietojen tulisi vastata CV:n tietoja. Koska CV on tilaltaan hyvin rajallinen, voit myös hyödyntää LinkedIniä ikään kuin CV:n jatkeena linkkaamalla profiilisi CV:seesi ja lisäämällä LinkedIniin pidemmän esittelytekstin itsestäsi tai pidemmät kuvaukset aiempien työtehtäviesi sisällöistä.

Kehitä osaamistasi

Mikäli et käy töissä tai suorita opintoja kesän aikana, kannattaa sinun hyödyntää tilaisuus ja itsenäisesti pyrkiä päivittämään omaa osaamistasi. Voit hyvin esimerkiksi lukea erilaisia oppaita ja artikkeleja tai katsoa ohjevideoita netistä myös puistossa tai rannalla istuskellen lämpimässä kesäsäässä.

Mieti, millainen tapa oppia uutta sopii sinulle ja kaipaatko tukea itse työnhakuun vai kaipaako ammatillinen osaamisesi päivitystä. Toiset tykkää lukea ja toiset oppii paremmin katsomalla liikkuvaa kuvaa tai osallistumalla kursseille. Internet on täynnä työnhakuvinkkejä ja ammattialaspesifejä sisältöjä erilaisissa muodoissa. Myös kuntarekry.fi -sivuston työelämäuutisista löydät runsaasti hyviä käytännön vinkkejä työnhaun eri vaiheisiin.

Työnhakuvinkit

Kesällä voisi myös olla hyvää aikaa kokeilla videomuotoisen CV:n tai esittelyn tekemistä. Kesäisin luonnonvalo mahdollistaa niin sisällä kuin ulkona erinomaiset kuvauspuitteet ilman lisävalaistuksia. Aiemmasta artikkelistamme löydät kattavat käytännön ohjeet videomuotoiseen työnhakuun.

Videot työnhaussa

Mikäli et vielä käytä LinkedIniä, kannattaa alustaan tutustua ja lähteä työstämään omaa profiilia myös sinne. LinkedIn voi osoittautua hyödylliseksi erityisesti tietotyön aloilla.

Etsi ja hae avoimia työpaikkoja

Vaikka kesäkaudella voi olla vähemmän avoimia työpaikkoja kuin muulloin, löydät Kuntarekrystä tuhansia avoimia työpaikkoja myös läpi kesän. Työpaikkoja on avoinna laajalti eri toimialoilta ympäri maata. Kesäaikaan rekrytoidaan uusia tekijöitä erityisesti alkavalle syksylle.

Katso avoimet työpaikat

Sinun ei kuitenkaan tarvitse käydä jatkuvasti sivustolla katselemassa, mikäli uusia sinulle sopivia työpaikkoja olisi tullut hakuun. Ottamalla Kuntarekryn hakuvahdin käyttöön saat kätevästi automaattiset sähköposti-ilmoitukset asettamiasi kriteerejä vastaavista työpaikoista. Kevennä siis työnhakuasi jättämällä varsinainen etsiminen luotettavalle hakuvahdillemme!

Lue lisää hakuvahdista

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista