Skip to main content
Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur

SVENSKA ÖSTERBOTTENS FÖRBUND FÖR UTBILDNING OCH KULTUR

Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur (SÖFUK) är en samkommun med de 14 tvåspråkiga kommunerna längs kusten från Karleby i norr till Kristinestad i söder som medlemmar. Samkommunen har anförtrotts uppgiften att bevaka den svenskösterbottniska befolkningens intressen inom utbildning och kultur på sitt verksamhets-område. SÖFUK driver svensk yrkesutbildning i verksamhetsområdet genom Yrkesakademin i Österbotten (YA). YA räknas till en av de största yrkesutbildarna på svenska i landet. Regionteaterverksamheten sker inom ramen för Wasa Teater som är den enda professionella teatern på svenska i Österbotten. För kulturbevakningen finns enheten KulturÖsterbotten.

Samkommunen är en stor arbetsgivare med cirka 300 anställda. En stor del av personalen består av lärare eller utbildare, men vi har också ekonomi-, fastighets-, it- och annan stödpersonal. Vid teatern anställer vi skådespelare, teknisk personal för ljus och ljud, sömmerskor med flera, och vid KulturÖsterbotten anställs projektpersonal. Våra anställda hittar du över hela Österbotten, i Vasa, Närpes, Kristinestad (Luckan i Sydösterbotten), Pedersöre, Jakobstad och Karleby (Luckan i Karleby).

Samkommunen tillämpar anonyma tjänste- och arbetsansökningar för att möjliggöra en objektiv urvalsprocess.

Samkommunen strävar till att få en jämnare könsfördelning i alla personalgrupper och konstaterar att ingen tjänst eller befattning är förbehållen eller betraktas som i huvudsak passande för det ena eller andra könet på grund av stereotypa attityder.

På samkommunens hemsida www.sofuk.fi hittar du mera information om samkommunen och även länkar till hemsidorna för YA, WT och KÖ.

Läs mera om rekrytering: https://www.sofuk.fi/index.php/kontakta-oss/jobba-hos-oss

Vi önskar dig varmt välkommen med i vår gemenskap!

Lediga jobb
Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur 0

Visa allt
No org results text

Inga resultat

Arbetsgivaren har inga publicerade arbetsplatsannonser.