Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur

SVENSKA ÖSTERBOTTENS FÖRBUND FÖR UTBILDNING OCH KULTUR

Samkommunens medlemskommuner är de 14 tvåspråkiga kommunerna längs kusten från Karleby i norr till Kristinestad i söder. Samkommunens uppgift är att bevaka den svenskösterbottniska befolkningens intressen inom utbildning och kultur.

Samkommunen bedriver:

  • Yrkesutbildning på svenska genom Yrkesakademin i Österbotten (YA), som räknas till en av de stora yrkesutbildarna i landet.

  • Regionteaterverksamhet genom Wasa Teater (WT), som är den enda professionella teatern i svenska i Österbotten.

  • Kulturbevakning genom KulturÖsterbotten (KÖ), som sammanför, stöder och synliggör kulturen på svenska i hela Österbotten. Inom ramen för KÖ:s verksamhet bedrivs den finlandssvenska informations- och kulturcenterverksamheten i Österbotten, Luckan.

  • Inom samkommunen finns även Centralförvaltning och servicetjänster som ansvarar för samkommunens förvaltning, intressebevakning och för sådan verksamhet som stöder YA, WT och KÖ, som t.ex. ekonomi- och personaladministration, it-funktionen, fastighetsförvaltning.

Samkommunen är ägare av Edu YA Ab som erbjuder icke-examensledande utbildning i olika former. Inom ramen för Edu YA Ab bedrivs även bilskolan YA Drive samt Ledarskapsforum som är en österbottnisk arena för ledarskapsutveckling.

Samkommunen har ca 300 anställda och fast verksamhet i Vasa, Närpes, Pedersöre och Jakobstad. Luckor finns i Karleby, Närpes och Kristinestad.

På samkommunens hemsida www.sofuk.fi hittar du mera information om samkommunen och även länkar till hemsidorna för YA, WT och KÖ.

Läs mera om rekrytering: https://www.sofuk.fi/index.php/kontakta-oss/jobba-hos-oss

Vi önskar dig varmt välkommen med i gemenskapen!

Työpaikat
Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur 0

Näytä kaikki
No org results text

Ei tuloksia

Työnantajalla ei ole tällä hetkellä työpaikkailmoituksia julkaistuna.