Skip to main content

Enemmän irti kesätöistä

23.7.2019 09:41 Kalle Matihaldi

Enemmän irti kesätöistä

Kesä on otollinen aika monelle nuorelle tehdä kesätöitä ja hankkia lisätienestejä. Kesätöistä voi saada karttuneen tilipussin lisäksi taitoja, joita voi hyödyntää tulevaisuuden töissä. Riippumatta missä olet työskennellyt kesän, voit miettiä seuraavia asioita, joiden avulla nykyinen kesätyösi voi auttaa sinua jatkossa.

Työkokemus

Monipuolinen työkokemus on eduksi jatkossa. Se kertoo rekrytoijille, että olet valmis kokeilemaan eri tehtäviä etkä pelkää ottaa erilaisia haasteita vastaan. Työkokemuksen kautta myös osaamisesi karttuu ja saat hyviä oppeja tuleviin työkoitoksiin.

Monipuolinen oppiminen

Kesätöissä on usein mahdollista päästä kokeilemaan myös oman tehtävän ulkopuolisia asioita. Oikeastaan kesätöissä voi oppia myös paljon työn ulkopuolisia asioita ja saada kollegoilta vinkkejä esimerkiksi oman urasuuntautumisen miettimiseen. Kesätöissä kannatta olla utelias, kysyä ja oppia mahdollisimman paljon. Sinun ei tarvitse osata kaikkea itse, vaan voit helposti pyytää apua kokeneemmilta kollegoilta. Ja jos töissä on hieman hiljaisempaa, kysy voitko tehdä jotain muita tehtäviä omiesi lisäksi. Tämä osoittaa, että olet kiinnostunut tekemään töitä ja että asenteesi on kunnossa.

Verkostoituminen ja suosittelijat

Verkostoituminen kannattaa aina. Verkoston avulla sinulle voi avautua uusia työmahdollisuuksia ja he voivat antaa sinulle kullanarvoisia vinkkejä myös jatkossa. Muista siis pyytää kollegat LinkedIn-kontakteiksi ja pysyä yhteyksissä kesätyön jälkeenkin.

Muista myös kesätöiden päätteeksi pyytää palautetta suoriutumisestasi. Palautteen avulla saa helposti tiedon missä olet onnistunut ja miten voisit vielä kehittyä. Pyydä esimieheltäsi, voisiko hän toimia suosittelijana tulevissa työnhakuprosesseissasi.

Jatkoja tai vakituinen työpaikka

Jos olet opiskelija tai tuleva syksysi muuten mahdollistaa vähintäänkin osa-aikaisen työnteon, kannattaa kysyä, onko sinun mahdollista tehdä töitä kyseisessä organisaatiossa myös jatkossa. Jos olet osoittanut, että olet osaava tekijä ja sovit organisaation kulttuuriin, työnantaja on varmasti halukas myös jatkamaan yhteistyötä kanssasi. Palkintona kesätöistä voi olla esimerkiksi vakituinen työpaikka heti opiskelujen jälkeen.

Ja jos työnhaku on ajankohtaista kesällä tai kesän jälkeen. Tutustu avoimiin työpaikkoihin >>

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista