Joulukalenteri luukku 10: Varhaiskasvatuksen ammattilaiset Turusta

10.12.2021 08:00

Joulukalenteri luukku 10: Varhaiskasvatuksen ammattilaiset Turusta

Joulukalenterissa on tänään vuorossa varhaiskasvatuksessa työskentelevät Asta Erjomaa ja Outi Vuotila. He ovat töissä Turun kaupungilla, Hepokullan päiväkodissa. Työ varhaiskasvatuksen tehtävissä on monipuolista, ja se koetaan palkitsevaksi ja mielenkiintoiseksi.

Turussa tehdään tänäänkin lisää historiaa!

Turku on vetovoimainen yliopistokaupunki ja osaamisen keskus. Turku on alueensa suurin työllistäjä ja kehitysmyönteinen työnantaja. Se tarjoaa työntekijöilleen merkityksellisen ja monipuolisen työn, sekä mahdollisuuden urakiertoon, joustavuutta työajoissa ja työmäärässä elämäntilanteen mukaan sekä hyvät tyky- ja lomaedut. Varhaiskasvatuksen ammattilaiset kertovat lisää työstään Turun kaupungilla.

Palkitsevaa työtä varhaiskasvatuksen parissa

Asta Erjomaa ja Outi Vuotila työskentelevät Turun kaupungilla varhaiskasvatuksen parissa. Asta toimii varhaiskasvatuksen erityisopettajana Hepokullan päiväkodissa, alueellisessa integroidussa erityisryhmässä. Outi on varhaiskasvatuksen lastenhoitaja ja kannustaa lapsen liikunnan ilon tärkeydestä. He kuvailevat työn olevan mielenkiintoista, sopivan haastavaa ja intensiivistä. Outi kokee parhaimpina asioina työssään lasten innostuneen naurun heidän oppiessaan uusia asioita. Asta kokee olevansa etuoikeutetussa asemassa päästessään pienten ihmisten elämän alkutaipaleeseen mukaan.

”Älä rajoita – mahdollista!”

Varhaiskasvatuksen lastenhoitajana toimivan Outin työtehtäviin kuuluu ensisijaisesti lapsen perushoidosta huolehtiminen. Hän on myös päiväkodin liikuntakoordinaattori ja pääsee toteuttamaan tavoitteellista liikuntakasvatusta. Ajatuksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle liikunnan ilon kokeminen. Tavoitteena on kannustaa lapsia liikkumisessa, joka on heidän luontainen tapansa toimia. Outi kertoo lasten innostuvan oppiessaan uutta. Työtä saakin tehdä iloisessa ympäristössä naurun ja halausten keskellä.

”En tuijota diagnoosia, vaan lasta sen takana”

Asta toimii päiväkotiryhmässä varhaiskasvatuksen erityisopettajana. Hän vastaa ryhmässään tuen tarpeisista, kaksivuotiseen esiopetukseen kuuluvista sekä päiväkoti-ikäisistä. Asta kannustaa lapsia löytämään piilevät tarpeet ja kyvyt eri menetelmin. Hän haluaa auttaa lasta eteenpäin omien vahvuuksiensa ja mielenkiinnon kohteiden avulla. Työtehtäviä riittää monipuolisesti ja niistä tärkeimmäksi koetaan lapsen kohtaaminen. Jokainen lapsi on ainutlaatuinen ja halutaan kohdata aidosti. Parhainta työssä on lapsen kasvamisen todistaminen ja vahvuuksien löytäminen, puhumattakaan halauksista, hymyistä ja ilosta, jotka ovat työpaikalla vastassa päivittäin. Energisessä työtiimissä on ilo työskennellä ja moniammatillinen yhteistyö tekee työn mielenkiintoiseksi.

Asta ja Outi odottavat innolla joulua. Outin suosikkeja ovat valot, riisipuuro ja joulun aika itsessään. Asta nauttii joulun ajan tunnelmallisesta odottamisesta: ”Joulussa on parasta sen odotus ja siihen rauhoittuminen. Luonnollisesti yhdessä lasten kanssa. Joulun taikaa on. Joulun ihmeitä on. Tonttujen jälkiä ja tonttuja on. Ei tarvitse kuin katsoa. Tai kuunnella. Lapsen silmin ja korvin. Jos tarkasti katsot, niin jouluinen kuralätäkkökään ei ole uhka, vaan hyvinkin jouluinen mahdollisuus! Ihanaa joulua!”.

Lue lisää Turun kaupungista työnantajana ja tutustu avoimiin työpaikkoihin alla olevasta painikkeesta:

Tutustu Turun kaupunkiin

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista