Skip to main content

Joulukalenterin luukku 23: lähihoitaja Jonna Leimunen Turusta

23.12.2021 08:00

Joulukalenterin luukku 23: lähihoitaja Jonna Leimunen Turusta

Kuntarekryn joulukalenterin 23. luukussa lähihoitaja Jonna Leimunen kertoo työstään palveluasumisyksikössä Mäntykoti Yli-Maariassa, joka sijaitsee luonnon keskellä Turussa.

Merkityksellistä työtä vanhusten parissa

Mäntykoti Yli-Maaria on koti noin 50 vanhukselle, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista hoivaa ja ohjausta. Jonna Leimusen työtehtäviin lähihoitajana kuuluu asukkaiden päivittäisistä tarpeista huolehtiminen, hoidon arviointi ja suunnittelu sekä yhteistyö omaisten kanssa. Yli-Maariassa omaiset otetaan mukaan suunnittelemaan hoitoa ohjaavaa hoito- ja palvelusuunnitelmaa, jonka avulla asukkaille saadaan toteutettua mielekäs arki.

Aktiivisessa Mäntykoti Yli-Maariassa työtä tehdään hyvässä hengessä. Siellä suunnitellaan ja järjestetään paljon pieniä ja suuria tapahtumia yhdessä asukkaiden kanssa. Tapahtumien järjestäminen vaatii hieman aikaa ja vaivaa, mutta Leimunen kertoo antoisten tapahtumien olevan ehdottomasti työn suola.

Asukkaat kohdataan yksilöinä

Leimunen nimeää työnsä parhaiksi puoliksi Mäntykoti Yli-Maarian asukkaat ja työkaverit. Osaavassa ja innostuneessa työyhteisössä hoitotyön ja yksikön toiminnan kehittäminen on mielekästä. Asukaslähtöinen hoito on erittäin tärkeää, ja jokainen asukas kohdataan yksilönä. Leimusesta tuntuukin töihin tullessaan usein siltä kuin hän saapuisi toiseen kotiinsa.

Jonna Leimusen mielestä läheisten kanssa vietetty kiireetön aika sekä luonnollisesti myös hyvä ruoka ovat parasta joulussa. Jouluun virittäytyminen alkaa jo töissä, kun joulun tunnelmaa rakennetaan yhdessä asukkaiden kanssa koristeilla ja erilaisilla tapahtumilla.

”Näin saadaan asukkaillekin merkityksellinen joulu”, Leimunen iloitsee. Asukkaat myös muistelevat menneitä jouluja ja kertovat mielellään omista jouluperinteistään. Samalla on mielenkiintoista vertailla, kuinka tavat ovat ajan saatossa muuttuneet.

Lue lisää Turusta ja katso kaupungin avoimet työpaikat alla olevasta painikkeesta.

Tutustu Turkuun

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista