Skip to main content

Sijaisena varhaiskasvatuksessa – lue Matiaksen tarina

19.10.2021 15:22

Sijaisena varhaiskasvatuksessa – lue Matiaksen tarina

Pääsimme haastattelemaan Matiasta, joka tekee pidempiaikaisia sijaisuuksia Varkauden kaupungin varhaiskasvatuksessa lastenhoitajana. Matias päätyi tekemään lastenhoitajan sijaisuuksia valmistuttuaan, jolloin hän laittoi avoimia työhakemuksia varhaiskasvatusyksiköihin sekä kuntarekry.fi kautta useampia hakemuksia avoinna oleviin hakuihin.

Matias kertoo, että sijaisuuksien tekeminen on samalla mainosta myös itsellesi. Sillä, kun tekee työnsä hyvin, oikealla asenteella ja innolla, toimii se porttina pidempiaikaisiin sijaisuuksiin ja mahdollisesti myös pysyvämpään työpaikkaan.

Sijaisuuksia tehdessään Matias on tavannut monenlaisia ihmisiä ja jokaisella heillä on ollut hänelle oppeja annettavaksi ja jaettavaksi. ”Joka päivä voi halutessaan oppia jotain uutta”, Matias kertoo.

”Aina on saanut olla oma itsensä”

Paikoissa, joissa Matias on sijaisuuksia tehnyt, on vastaanotto ollut aina erittäin positiivinen sekä ystävällinen. Lisäksi hän on aina tuntenut itsensä tervetulleeksi eri kohteisiin mentäessä. Eniten Matias on pitänyt siitä, että on aina saanut olla oma itsensä eikä ole tarvinnut ottaa itselleen erityistä roolia.

Matias suosittelee sijaisuuksien tekemistä lämpimästi myös muille. Hän kertoo, että hyvin tehtyjen sijaisuuksien avulla hän on saanut jalkaa oven väliin ja tätä kautta myös mahdollisuuden uusiin sijaisuuksiin sekä pidempiaikaisiin työsuhteisiin.

”Kannattaa myös lähteä avoimin ja rohkein mielin kokeilemaan. Yhtenä itselle merkittävänä asiana mieleen on jäänyt kaikki erilaiset kohtaamiset ihmisten kanssa, oli kyse sitten työkavereista tai asiakkaista", Matias iloitsee.

Käy tutustumassa Kuntarekryssä avoinna oleviin sijaisuuksiin alla olevasta painikkeesta ja hae sijaiseksi!

Avoimet sijaisuudet

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista