Skip to main content

Varhaiskasvatuksen lastenhoitajana Vieremän kunnalla

31.7.2023 15:00

Varhaiskasvatuksen lastenhoitajana Vieremän kunnalla

Sirpa Islander-Eskelinen työskentelee varhaiskasvatuksen lastenhoitajana Vieremän kunnalla. Päivät ovat vaihtelevia ja viskariryhmässä pääsee toteuttamaan monenlaista touhua pitkin päivää. Lasten kanssa oleminen tuo iloa ja valoa jokaiseen työpäivään.

”Työskentelen lastenhoitajana varhaiskasvatuksen opettajan työparina ja toteutamme monenlaista toimintaa päivittäin. Jokainen päivä on erilainen ja vauhtia riittää viskareiden kanssa. Pelit ja touhut ovat mukavia ja niistä tulee itsekin hyvälle tuulelle. Lasten kanssa oleminen ja ajanviettäminen on se juttu, mikä tekee tästä työstä mahtavaa. Lapset ovat niin aitoja ja huipputyyppejä. Heiltä saa aina rehellisen vastauksen niin hyvässä kuin ei niin hyvässä.”

Koulutusta tukeva työnantaja

Vieremän kunta myös kannustaa kehittymään ja kouluttautumaan työuralla. Sirpa on aloittanut avoimessa yliopistossa kasvatustieteiden opinnot. Joustavan työnantajan palveluksessa opiskelu ja oman pienen lapsen hoitoasiat saadaan myös sovitettua yhteen.

”Jo työhaastattelussa kerrottiin, että Vieremän kunnalla tuetaan kouluttautumista ja kerrottiin, että on mahdollista päästä opiskelemaan esimerkiksi kasvatustieteitä. Oppimista tuetaan hyvin ja joustoa löytyy työvuoroihin. Kuljen itse Iisalmesta töihin ja tässäkin joustetaan sen mukaan, että ehdin viedä ja hakea oman lapseni hoitoon ilman, että tarvitsisi keskellä yötä herätä viemään häntä hoitoon.”

”Olen tehnyt töitä lasten parissa jo parikymmentä vuotta muun muassa perhepäivähoitajana sekä lastensuojelussa. Sieltä on tullut monenlaista kokemusta, joka on opettanut lukemaan ja reagoimaan erilaisiin tilainteisiin. Esimerkiksi nykyään osaa hyvin lukea, milloin lasten leikki levahtaa ja on aika lähteä pihalle touhuamaan. Tekeminenkin on muuttunut paljon vuosien saatossa, joten meillä on muutenkin paljon koulutuksia työnantajan puolelta ja näihin osallistutaan innolla”, jatkaa Sirpa.

Työyhteisö, jossa on normaalin mukavia ihmisiä

Sirpa päätyi valitsemaan Vieremän kunnan työnantajakseen, vaikka pöydällä oli useampia paikkoja. Tämä ei ole kaduttanut jälkeenpäin, vaan jo hakuvaiheessa toivottu joustavuus työnantajan suunnalta on toteutunut ja otettu hyvin huomioon. Työkaverit ovat normaalin mukavia ihmisiä, joka on suurin mahdollinen kehu, mitä ihmiselle voi antaa.

”Työilmapiiri on ollut iloinen ja positiivinen yllätys. Ovet ovat aina auki ja asioista voidaan puhua, olipa sitten hyvää tai kriittistä sanottavaa. Ei tarvitse pelätä miten asiat otetaan vastaan, vaan ne voidaan käsitellä niin kuin ne oikeasti ovat.”, toteaa Sirpa ”Kun tulin töihin, niin tuntui kuin olisin tuntenut nämä ihmiset aina. Nautin kovasti, kun pääsin mukaan työyhteisöön ja minut otettiin hyvin vastaan. Oli mahtavaa huomata, kuinka normaalin mukavia ihmisiä työkaverit olivat ja luonnollista tulla töihin”, jatkaa Sirpa

Työtä lasten parissa mahdollisimman pitkään

Työnä varhaiskasvatus on muuttunut ajan saatossa paljon ja erilaisia asioita pitää omaksua koko ajan lisää. Tulevaisuuden suunnitelmat töiden suhteen ovat kuitenkin selkeät.

”Tässä työssä muovautuu koko ajan ja kehittyy monella tapaa. Eli jonkinlaista koulua käydään koko ajan. Vuosikausia kypsynyt ajatus lähteä opiskelemaan on nyt otettu ja uskon, että tulevat opinnot tukevat hyvin nykyistä tekemistä ja ovat hyvä seuraava askel kehittää omaa osaamista. Haaveena on valmistua varhaiskasvatuksen opettajaksi, mutta tärkeintä, oli tehtävä mikä tahansa, niin haluan tehdä töitä lasten parissa mahdollisimman pitkään”, lopettaa Sirpa.

Vieremän kunta työnantajana

Lisää tästä aiheesta

Lue lisää aiheista